Politie Haaglanden

Persberichten 8 januari

Haaglanden, 08-01-2008

Minderjarige inbrekers aangehouden
Den Haag Met dank aan een melding van een oplettende burger hielden agenten maandagavond 7 januari vijf minderjarige Hagenaars aan. De jongens, variërend in leeftijd tussen 15 en 18 jaar, worden ervan verdacht een inbraakpoging te hebben gedaan bij een woning aan de Vermeerstraat. Een getuige had gezien dat 5 jongens probeerden in te breken en belde de politie. Toegesnelde agenten hielden in de omgeving de vijf jongens aan, die voldeden aan het opgegeven signalement. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Boze bestuurder gooit sleutels weg
Den Haag Een 23-jarige Hagenaar werd dinsdagmorgen 8 januari zo boos omdat zijn auto in beslag werd genomen, dat hij prompt de sleutels van het voertuig in de gracht gooide. Agenten controleerden de man om 02.15 uur op de Dunne Bierkade. Daar bleek het rijbewijs van de man op
1e Kerstdag te zijn ingevorderd vanwege rijden onder invloed. Daarop werd de man aangehouden en zijn auto in beslag genomen. Daar was de Hagenaar het niet mee eens, waarop hij snel de sleutels in de gracht gooide. De politiekraan heeft de auto vervolgens vervoerd naar Politieverzamelgebouw Zichtenburg. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Graffitispuiters leggen zichzelf op foto vast
Den Haag Dat graffiti spuiten een sport voor alle leeftijden is, bewezen twee Hagenaars van 37 en 50 jaar oud maandagavond 7 januari op de Zoutmanstraat. Een getuige zag de mannen omstreeks 22.00 uur graffiti spuiten en belde de politie. Ter plaatse gekomen agenten zagen twee mannen die aan het signalement voldeden, boodschappen doen in een supermarkt aan de Zoutmanstraat. De beide mannen werden aangehouden. Eén van hen had in zijn tas spuitbussen en sjablonen bij zich. De mannen hadden tevens een fototoestel bij zich waarop te zien was dat zij zogeheten tags aan het spuiten waren. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen
Den Haag Op donderdag 13 december 2007, omstreeks 17.00 uur vond er op de Hoefkade vlak bij de Stationsweg een ruzie cq vechtpartij plaats tussen een man en een vrouw. De 21-jarige vrouw uit Den Haag kwam tijdens de vechtpartij ten val en raakte licht gewond. De man bedreigde de vrouw met een wapen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de recherche van bureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem, dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verdachte woninginbraak aangehouden
Den Haag De politie kreeg maandagavond rond 23.30 uur een melding van een woninginbraak in de Pijnacker Hordijkstraat. Getuigen zagen twee onbekenden wegrennen en onderweg spullen weggooien. Al snel troffen politiemensen in de directe omgeving één van de verdachten aan, een 20-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ook werden twee zakken wiet en een breekijzer teruggevonden die de verdachten tijdens hun vlucht hadden laten vallen. Bij onderzoek in de woning troffen agenten een zak met henneptoppen, een aantal merkspijkerbroeken, diverse doosjes contactlenzen en lenzenvloeistof en diverse vuilniszakken met wietresten aan. Alle goederen zijn in beslag genomen. Van de tweede verdachte ontbreekt nog elk spoor. De politie zet het onderzoek voort en probeert de rechtmatige bewoner te achterhalen.

Dronken achter het stuur
Den Haag Agenten controleerden dinsdagmorgen 8 januari een 52-jarige Haagse bestuurder. Omdat de man vermoedelijk teveel gedronken had, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 715 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hennepkwekerijen ontmanteld
Den Haag - De politie ontmantelde op 7 en 8 januari in de regio diverse hennepkwekerijen. In totaal troffen agenten bijna 1000 planten aan. Een anonieme melder tipte op maandag 7 januari rond 14.45 uur de politie dat in een woning in de Ochenburgstraat hennep geknipt werd. In de woning troffen agenten twee mannen (34 en 49 jaar) en een vrouw (57 jaar) uit Den Haag aan die net klaar waren met het knippen van toppen. Zij hadden twee zakken met henneptoppen gevuld, van vermoedelijk 100 planten. Eén van de verdachten bekende ook een hennepkwekerij te hebben in zijn eigen woning. In deze woning werden nog eens 66 planten aangetroffen. De (restanten van de) planten, de toppen en divers apparatuur werden in beslag genomen voor vernietiging. De drie verdachten werden voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau.

In een woning in de Genestetlaan trof de politie op maandag 7 januari om 15.00 uur ongeveer 300 planten aan. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. Agenten namen de planten en bijbehorend apparatuur in beslag voor vernietiging. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor omdat een bewoner van een ander perceel een storing bij Eneco had gemeld. De politie doet momenteel onderzoek naar de bewoner(s) van het pand.
Ook in de Treslonglaan trof de politie op dinsdag 8 januari om 01.00 uur een hennepkwekerij van 510 planten aan. Een 45-jarige Hagenaar en een 30-jarige man uit Rhoon werden als verdachten aangehouden. Agenten namen de planten en bijbehorende apparatuur voor vernietiging in beslag. In een auto van één van de verdachten troffen agenten ook nog eens illegaal verwerk aan. De politie nam ook het vuurwerk in beslag.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Tijdens een controle van een personenauto op maandag 7 januari om 12.50 uur op de Ridderdreef bleek het voertuig niet apk-gekeurd te zijn. Na verder onderzoek bleek de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Aan het politiebureau ontdekte de politie dat de verdachte ook nog eens een boete open had staan van 282,-. Nadat de verdachte zijn oude en nieuwe boetes had betaald kon hij weer naar huis.

Drie jonge inbrekers aangehouden
Den Haag - Oplettende burgers tipten op maandag 7 januari om 21.00 uur de politie dat bij diverse woningen in de Hilversumsestraat drie jongens aan de deuren voelden en zich verdacht gedroegen. Op de Loosduinsekade zagen agenten drie jongens staan die voldeden aan het signalement. Toen de politie deze jongens wilden aanspreken, probeerden er twee te vluchten. Na een korte achtervolging hield de politie alle drie de jongens, van 16 en 17 jaar uit Den Haag, aan als verdachten van (poging tot) inbraak. In een binnenzak van één van de verdachten werd een schroevendraaier aangetroffen. Ook had hij een mobiele telefoon verstopt in zijn onderbroek. Agenten namen de drie jongens mee naar politiebureau voor verder verhoor.

Winkel overvallen (oproep getuigen)
Den Haag Een tot nu toe onbekende man overviel op maandag 7 januari om 13.25 uur een winkel -een inktshop- aan de Apeldoornselaan. De verdachte bedreigde de verkoper met een vuurwapen en eiste geld. De man vertrok met een onbekend gebleven geldbedrag in een grijze auto in de richting van de Loosduinseweg (de Zevensprong). Signalement dader: blanke kalende man, leeftijd ongeveer 30 jaar, lengte van ongeveer
1.80 m. De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien of informatie hebben over de overval te bellen met de recherche van politiebureau Zuiderpark, 0900-8844.

Politie zoekt getuigen overval
Rijswijk De politie zoekt getuigen van een beroving op vrijdag 4 januari om 21.15 op de Geestbrugweg. Een 58-jarige man uit Den Haag liep op dat tijdstip op de Geestbrugweg toen hij ter hoogte van de Vondellaan door mogelijk twee personen van achteren werd benaderd. Het slachtoffer voelde dat meerdere handen zijn schouders beetpakten en hij kreeg vervolgens een harde klap op zijn achterhoofd. Een onbekend persoon rukte zijn mobiele telefoon uit zijn jaszak. De man viel vervolgens voorover op de grond. Omdat hij, toen hij opkeek niemand meer in de buurt zag, vermoedt het slachtoffer dat hij even buiten bewustzijn is geweest. Hij heeft de dader of daders niet gezien. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Rijswijk via 0900 8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800 7000.

Rijden onder invloed
Rijswijk Surveillerende agenten hebben op maandag 7 januari om 21.05 in de Laan van Vredenoord een 44-jarige vrouw aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de vrouw teveel had gedronken. Ze blies 555 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Meisje gewond bij oversteken
Delft Een 13-jarige meisje uit Delft raakte maandag 7 januari gewond toen zij om 15.45 uur de Van der Slootsingel overstak. Zij stapte net uit een bus en wilde achter de bus vandaan de weg oversteken. Hierdoor had zij echter geen goed zicht op het verkeer en toen ze zonder goed uit te kijken overstak, reed een langskomende auto haar aan. Ze belandde op de voorruit van de auto en brak haar schouder.

Hennepkwekerij
Delft De politie ontdekte maandag 7 januari om 10.45 uur een hennepkwekerij. Op de Nassaulaan troffen de agenten een kwekerij met 34 planten in volle bloei. Het energiebedrijf constateerde diefstal van stroom. De verhuurster van het pand (61 jaar uit Delft) werd aangehouden, de politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Met slok op achter het stuur
Naaldwijk Agenten zagen maandag 7 januari om 16.00 uur een auto op de Langebroekweg linksaf slaan. De verplichte rijrichting is daar echter rechtdoor of rechtsaf. Bij de voetgangersbrug konden de agenten de auto staande houden. Bij het gesprek roken ze een alcohollucht bij de 49-jarige bestuurder uit Vlaardingen. De man moest een alcoholtest afleggen, met als resultaat 330 ugl. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Aanhoudingen voor mishandeling en gestolen fiets Zoetermeer De politie hield maandag 7 december om 08.15 uur een 18-jarige man uit Zoetermeer aan voor mishandeling. De man had op de Voorweg een 24-jarige vrouw geslagen nadat zij hem op de fiets wilde inhalen. De vrouw riep naar de verdachte dat hij niet op het midden van de weg moest fietsen, en rechts moest houden. Hierop zou de man haar hebben uitgescholden en hebben geslagen. Een getuige heeft de twee uit elkaar gehaald en de man vastgehouden tot de politie er was. De politie heeft met omstanders gepraat om te kijken of zij de mishandeling hadden gezien. Hierbij ontdekte een politieagent een 13-jarige jongen uit Zoetermeer op een gestolen fiets. De jongen is aangehouden, en de eigenaar is op de hoogte gesteld en komt zijn fiets binnenkort ophalen.