Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 08-01-2008

Brandstichting

EEMNES Op maandagavond 7 januari werd vermoedelijk brand gesticht in een leegstaand schoolgebouw. Het gebouw staat op de nominatie te worden gesloopt.

Rond 22.10 uur kregen de politie en brandweer de melding van een beginnende brand in een schoolgebouw aan de Raadhuislaan. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse en de brandweer had het brandje snel geblust. Gezien de aangetroffen sporen gaat het hoogstwaarschijnlijk om brandstichting.

Aan getuigen van de brandstichting of mensen die iets verdachts hebben gezien bij of in de omgeving van het schoolgebouw wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Met vuurtje spelen

SOEST Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Soest werden op maandagavond 7 januari aangehouden voor fikkie stoken.

Rond 19.30 uur zag een getuige dat twee jongens onder de galerij van een flat aan de Weegbreestraat fikkie aan het steken waren. Hij zag een klein vuurtje en liep op het tweetal af. Zij gingen ervandoor. De getuige trapte het kleine vuurtje uit en liep achter de jongens aan. Hij riep naar een voorbijganger dat hij het tweetal tegen moest houden. Dat gebeurde en de politie werd gebeld.

De agenten namen de twee verdachten, jongens van 13 en 14 jaar uit Soest, van de getuigen over. Het tweetal had een klein vuurtje gestookt, waardoor een beetje roet bij een muur was te zien, maar er verder geen schade was ontstaan.

Bij hun verhoor bekenden de twee met vuur te hebben gespeeld. Het proces-verbaal tegen hen is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Snelheidscontrole

BAARN De politie heeft op maandag 7 januari een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden.

De controle vond van 15.30 uur tot 17.30 uur plaats. In die tijd passeerden 1366 voertuigen de radar, 122 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 139 km/u.