Schadeinventarisatie Bommelerwaard van start

Particulieren en bedrijven die financiële schade hebben geleden door de stroomstoring na het ongeval met de Apache helikopter in de Bommelerwaard kunnen vanaf dinsdag 8 januari terecht bij een speciaal meldpunt. Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zal de schademeldingen behandelen.

De huidige mogelijkheid om schade te melden bij gemeenten komt per 8 januari te vervallen. Deze meldingen worden overgedragen aan het meldpunt. Mensen die een melding hebben gedaan bij hun gemeente hoeven dat dus niet opnieuw te doen.

Eind december heeft de Ministerraad besloten dat de centrale overheid de afhandeling van de schade op zich neemt. Dienst Regelingen, een agentschap van het ministerie van LNV, beschikt over ruime ervaring in het afhandelen van soortgelijke schademeldingen. Voor het indienen van claims en informatie over de behandeling van gemelde schade is het meldpunt bereikbaar via 0800 - 2233322 (tijdens kantooruren) of via www.hetLNVloket.nl

Het meldpunt zal alle schade inventariseren. Daarna wordt beoordeeld welke schade in aanmerking komt voor vergoeding. Overigens dienen gedupeerden hun schade te allen tijde ook bij hun verzekering te melden.

Noot voor redacties (