Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 08-01-2008

Te veel op

AMERSFOORT Op maandagavond 7 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij beduidend te veel had gedronken.

Rond 22.00 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Blekersingel rijden. De automobilist, een 48-jarige man uit Leusden, werd aan de kant gezet en bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Leusdenaar 515 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Vernieling

AMERSFOORT Op maandagavond 7 januari werd een ruit van een school vernield. Twee jongens werden aangehouden.

Rond 20.35 uur meldde een getuige dat door een groepje van ongeveer vijf jongens een ruit van een school aan de Juliettestraat was vernield. Agenten gingen ter plaatse en stelden aan de hand van het signalement van de verdachten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij een groepje jongens wegrennen. Twee daarvan, jongens van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, konden worden aangehouden. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht.

De 15-jarige jongen bekende dat hij tegen de ruit te had geschopt. Hij kreeg een bekeuring. De andere jongen verklaarde niets gedaan te hebben en er was ook geen bewijs dat dit wel het geval was. Hij werd heengezonden.

Lastig en te veel gedronken

AMERSFOORT Een man werd op maandag 7 januari aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 18.15 uur kreeg de politie de melding dat een man zich lastig ophield bij een woning in Amersfoort. Vervolgens werd gemeld dat hij in vermoedelijk dronken toestand in een auto was weggereden. Agenten gingen ter plaatse en zetten de automobilist, een 37-jarige man uit Hoorn, op de Count Basiestraat aan de kant. Hij had inderdaad veel te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 730 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Dat was in december 2007 gebeurd.

Poging inbraak

AMERSFOORT Op maandag 7 januari deed een vrouw uit Amersfoort aangifte van poging tot inbraak in een woning die op zondag 6 januari plaatsvond.

Op zondagavond rond 23.30 uur bevond een bewoonster van een woning aan de Bruggensingel-zuid zich in haar slaapkamer op de eerste verdieping. Zij hoorde buiten een vreemd geluid en keek uit het raam. Daarbij zag zij dat twee mannen bij de voordeur van de buren aan het rommelen waren. Zij zagen dat zij betrapt waren en gingen ervandoor.

De buurvrouw ging poolshoogte nemen en zag dat er was geprobeerd in de woning in te breken. Zij waren kennelijk vroegtijdig door haar bij hun criminele activiteiten gestoord en waren er nog niet in geslaagd in de woning te komen.

Signalementen

De eerste verdachte was een blanke man van 30-35 jaar, tenger postuur en mager gezicht. Hij droeg een wit shirt/bloes, donker jack en donkere pet. De tweede verdachte was een kleine man met een wit petje en een witte trui.

Aan getuigen die op zondagavond 6 januari op of rond de Bruggensingel-zuid iets verdachts hebben gezien of menen de verdachte(n) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling in het verkeer

HOOGLAND Een 20-jarige fietser uit Amersfoort werd op maandag 7 januari mishandeld door een bestuurder van een bestelbus.

Kort na 18.00 uur belde de 20-jarige fietser naar de politie met de mededeling dat hij was mishandeld op de Bunschoterstraat. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer. Hij verklaarde dat hij rond 17.55 uur over de parallelbaan van de Bunschoterstraat tussen de Zeldertsedreef en de Rondweg Noord fietste. Daar kwam de bestuurder van een bestelbus achter hem rijden. Deze bestuurder toeterde en seinde met zijn verlichting. Vervolgens ging de bestuurder van de bestelbus naast hem rijden. Hij riep naar de Amersfoorter dat hij zijn verlichting aan moest doen en stak zijn middelvinger op. De Amersfoorter reageerde daarop door op de bestelbus te spugen.

De automobilist sneed de fietser vervolgens af, stapte uit en gaf hem een vuistslag tegen zijn hoofd. Daarna stapte hij in en reed weg. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd op en deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Hond geschopt

WOUDENBERG Op maandag 7 januari deed een man aangifte van het feit dat zijn hond op zondag 6 januari was geschopt en daarbij gewond was geraakt.

Op zondagochtend rond 10.40 uur liep een 62-jarige man uit Woudenberg met zijn hond op een pad aan de Zuiderbroek. De hond, een Kooiker, liep los en rende achter twee mountainbikers aan. Eén van de bikers schopte het hondje hard tegen zijn kop en beide fietsers reden door. De verdachte had een gestreepte wielrennershelm op (mogelijk met rode strepen).

Het hondje liep letsel aan zijn oog op en de Woudenberger ging met hem naar de dierenarts. Daar bleek dat de hond 70 % kans loopt dat hij zijn oog kwijtraakt.

Aan getuigen die de dierenmishandeling hebben gezien of menen de moutainbiker(s) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist gewond

AMERSFOORT Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op maandag 7 januari één van de bestuurders gewond.

Rond 06.30 uur reed een 51-jarige automobilist uit Amersfoort over de Waterspin. Op de kruising met de Waterdreef verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 18-jarige automobilist uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg. De 51-jarige automobilist werd met rug- en nekklachten per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos raakten totaal vernield.