Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 08-01-2008

Met alcohol tegen paal

VEENENDAAL In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 januari botste een automobilist tegen een paal. Hij had veel te veel gedronken.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Rondweg West bij de oprit naar de Rijksweg A12 een automobilist tegen een paal was gebotst. Hij raakte niet gewond, maar was wel versuft, vermoedelijk door het gebruik van alcohol.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto tegen een wegbewijzeringsbord aan. Uit de blaastest bleek dat de automobilist, een 30-jarige man uit Baarn, te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Baarnaar 730 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsster gewond

VEENENDAAL - Bij een aanrijding met een auto raakte op maandag 7 januari een fietsster gewond.

Rond 17.30 uur reed een 35-jarige automobilist uit Schalkhaar over de Gildetrom. Op de kruising met De Schans verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 49-jarige fietsster uit Veenendaal, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster werd met diverse kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei gebracht. Zij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Gestolen fiets

VEENENDAAL Op maandag 7 januari ging een verdachte er bij het zien van de politie vandoor. Hij werd aangehouden.

Rond 11.55 uur surveilleerden geüniformeerde agenten in een onopvallende politieauto op de Brouwerstraat. Daar zagen zij een hen bekende veelpleger fietsen. De veelpleger, een 19-jarige man uit Veenendaal, zag de agenten ook. Hij sprong van zijn fiets, gooide die neer en zette het op een lopen. Eén van de agenten rende achter hem aan en had hem snel te pakken. De verdachte werd aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets en samen met de fiets naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau bleek dat de verdachte nog dertig dagen gevangenisstraf tegoed had. De politie onderzoekt of de fiets inderdaad van diefstal afkomstig is.