Pijnacker-Nootdorp


datum 4 januari 2008

Ondertekening overeenkomst uitbesteding jongerenwerk

Op dinsdag 8 januari ondertekenen wethouder Leo Suijker en directeur Roel van der Vet een overeenkomst voor de uitvoering van het jongerenwerk door de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland.

Het college van burgemeester en wethouders continueert hiermee de uitbesteding van het jongerenwerk bij Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland. De jongerenwerkers zijn daarmee per 1 januari 2008 definitief overgaan en in dienst getreden bij de stichting.

Terugblik
Het afgelopen anderhalf jaar is het jongerenwerk naar tevredenheid uitgevoerd door de stichting. De gemeente is van mening dat met de uitbesteding meer flexibiliteit, expertise en diversiteit aan jongerenwerkers is binnengehaald.

Subsidie
Door het jongerenwerk uit te besteden is een scheiding van beleid en uitvoering gerealiseerd. Voor de verdere uitbesteding gaat de gemeente een subsidierelatie met de stichting aan. Hiervoor wordt voor 2008 een uitvoeringsovereenkomst getekend waarin beschreven staat wat van elkaar verwacht wordt.

Aandachtspunten voor 2008
Het jongerenwerk zal zich in 2008 vooral concentreren op het huidige beleid en accenten leggen op jeugdparticipatie en het activeren van jongeren. Hiermee tracht het meer aansluiting te vinden bij de vraag, jongeren te betrekken bij de organisatie van activiteiten en meer samen te werken met andere jeugdinstellingen.


---
Uitnodiging voor de pers,