Politie Zuid-Holland-Zuid

08/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 08-01-2008 o persberichten district I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 7 januari een 64-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Toulonselaan. De man reed daar in zijn auto en verloor zijn aandacht bij het rijden waardoor hij tegen een geparkeerde auto aanreed. Het gevolg was dat meerdere geparkeerde autos beschadigd raakten. Gelukkig raakte er niemand gewond. De politie nam de man een blaastest af waaruit bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 2,4 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na insluiting en verhoor werd de man in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

ALERTE GETUIGE GRIJPT BRANDSTICHTERTJES IN DE KRAAG ZWIJNDRECHT Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Zwijndrecht zijn maandagmiddag 7 januari door buurtbewoners aangehouden en aan de politie overgedragen na het in brand steken van een kerstboom in een speeltuin. Een alerte buurtbewoner (22) was er getuige van dat de twee knapen de kerstboom onder een glijbaan legden en de boom in brand staken. Door de brand vatte de glijbaan vlam. De jongens renden na de brandstichting weg maar werden in de kraag gevat door de buurtbewoner die inmiddels ook de politie had ingeschakeld. De brandstichtertjes moesten mee naar het politiebureau waar hun ouders in kennis werden gesteld. Beide jongens betuigden spijt. Ze worden aansprakelijk gesteld voor de geleden schade aan de speeltuin.

MAN RAAKT BEKNELD MET HAND
ZWIJNDRECHT Op een scheepswerf aan de Lindtsedijk is maandagmiddag 7 januari een 51-jarige man uit Herkingen (gemeente Dirksland) met zijn hand bekneld geraakt tijdens het plaatsen van een dwarsbalk op een schip. Met behulp van ambulancepersoneel kon het slachtoffer los komen. Omdat het bedrijfsongeval plaatsvond in het ruim van een schip, moest het slachtoffer met behulp van de brandweer horizontaal uit het ruim worden gehesen. De man was bij kennis toen het gebeurde. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

CONTROLE OP ZWERFVUIL EN RONDHANGEN ROND LEERPARK OMWONENDEN BLIJ MET CONTROLE POLITIE
DORDRECHT De wijkpolitie heeft op maandag 7 januari tussen 11.30 en 14.00 uur op het Leerpark een controle uitgevoerd op zwerfvuil en onnodig rondhangen rond de flats aan de Jan Ligthartlaan. In totaal zijn 18 bekeuringen uitgeschreven waarvan 11 voor het deponeren van zwerfvuil en 7 voor diverse verkeersovertredingen. De controle was tot grote tevredenheid van omwonenden.
De controle op het Leerpark is een bewuste actie van de politie geweest nadat is vastgesteld dat de schooljeugd tijdens schooltijd vanaf het Leerpark naar de supermarkt loopt om daar snacks te kopen. Op de terugweg wordt het afval dan vervolgens gedumpt op de openbare weg. Dit bleek maandagmiddag duidelijk het geval te zijn voor de flat naast de Plusmarkt. Door politie in burger werd meerdere keren geconstateerd dat scholieren zwerfvuil weggooiden op straat. Ook werden er diverse verkeersovertredingen geconstateerd. De scholieren werden na constatering bekeurd door herkenbare politieagenten in uniform.

VUURWAPEN GEVONDEN NA MELDING BIJ MELD MISDAAD ANONIEM DORDRECHT Naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem heeft de politie maandagmiddag 7 januari een onderzoek verricht in een woning aan de Jacob van Lennepstraat. De politie was anoniem getipt over een vuurwapen dat de bewoner mogelijk in bezit zou hebben. Er werd in het huis inderdaad een vuurwapen en een patroon gevonden. De politie heeft alles in beslaggenomen. De 20-jarige vriendin van de hoofdbewoner werd door de politie aangehouden aangezien zij in eerste instantie niets van een vuurwapen in de woning afwist maar dit later toch bleek te weten. Na het afleggen van een verklaring mocht ze weg. De hoofdbewoner is bekend bij de politie, hoewel hij op het moment van binnentreden niet thuis was, zal hij later nog gehoord worden.