Gemeente Son en Breugel


Website gezamenlijke rekenkamercommissie

Sinds kort hebben de rekenkamercommissies van de gemeenten Son en Breugel, Nuenen, Heeze-Leende, Best en Waalre een eigen website: www.degroenerand.nl. Op deze website zijn alle rapporten te vinden die de rekenkamercommissies voor de betrokken gemeenten hebben uitgebracht.

---

Ter versterking van de controlerende rol van de gemeenteraad dient iedere gemeente in Nederland een rekenkamercommissie te hebben. De rekenkamercommissies van de gemeenten Son en Breugel, Nuenen, Heeze-Leende, Best en Waalre werken samen onder de naam "Rekenkamer De Groene Rand".

De rekenkamercommissie heeft een onafhankelijke positie. Haar doel is de gemeenteraden een extra handvat te bieden bij de uitoefening van hun controlerende taak. De rekenkamercommissie voert onderzoeken uit en doet aanbevelingen om de gemeente nog beter te laten functioneren. Bij de onderzoeken gaat het om doeltreffendheid (in hoeverre leidt het vaststellen en uitvoeren van het beleid tot de verwachte / gewenste resultaat?), doelmatigheid (had met de inzet van dezelfde middelen een beter resultaat kunnen worden bereikt?) en rechtmatigheid (zijn bij de aanwending van de middelen geen fouten gemaakt?).