Brussels Airlines

Brussels Airlines verwelkomde 108.000 extra passagiers in 2007

dinsdag 8 januari 2008

In het afgelopen jaar 2007 kozen er in totaal 5,85 miljoen passagiers voor het vluchtaanbod van Brussels Airlines. Voor de vluchten die Brussels Airlines zelf opereert, zijn dat er ruim 108.000 meer dan vorig jaar. Vooral de groei van het aantal Afrika-reizigers viel op in dit overgangsjaar.

2007 was een belangrijk overgangsjaar voor Brussels Airlines. De merknamen SN Brussels Airlines en Virgin Express maakten op 25 maart plaats voor Brussels Airlines dat met een compleet vernieuwde productfilosofie en aanbodswijzingen op de markt kwam.

In totaal kozen er 5,85 miljoen passagiers voor Brussels Airlines en voor de vluchten uitgevoerd door partners. Het aantal passagiers dat met Brussels Airlines van en naar Afrika reisde steeg met bijna acht procent. Voor de Europese vluchten werd een lichte passagiersgroei geregistreerd.

Deze passagierstoename werd gerealiseerd ondanks de scherp toegenomen concurrentie op heel wat routes en bewijst dat het nieuwe businessmodel en de aantrekkelijke prijzenpolitiek door de markt wordt aanvaard.

In 2008 wil Brussels Airlines vier procent extra passagiers verwelkomen. De uitbreiding van het aanbod naar Afrika in zowel capaciteit als in frequenties, het scherp geprijsde Europese vluchtaanbod en de samenwerking met ondermeer Jet Airways zullen in 2008 de drijvende motoren zijn van deze groei.

De luchtvaartmaatschappij zal twee nieuwe toestellen in gebruik nemen, een Airbus A319 en een Boeing 737-400. Beide vliegtuigen zullen vanaf de lente ingezet worden op Europese bestemmingen.

De Belgische reisagenten riepen Brussels Airlines in 2007 uit tot luchtvaartmaatschappij van het jaar en die belangrijke onderscheiding is alvast een stimulans om de klanten in 2008 nog meer service aan te bieden. Zo zal Brussels Airlines heel nadrukkelijk de snelle web check-in gaan promoten die het passagiers mogelijk maakt om van thuis uit of vanop bureau in te checken voor een vlucht. Ook de zeer gewaardeerde snelle security voor b.flex passagiers zal verder uitbreiden.

Ander hoogtepunt wordt in de lente van 2008 de start van de Congolese luchtvaartmaatschappij airDC waarin Brussels Airlines zowel operationeel als financieel participeert. airDC maakt het voor de passagiers van Brussels Airlines mogelijk om vlot en veilig naar het Congolese binnenland en bestemmingen in de buurlanden te vliegen.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium