Gemeente Epe


Ben Gosschalk sporter van het jaar



Maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft Ben Gosschalk uit Epe de Sportprijs gemeente Epe 2007 ontvangen. Hij kreeg deze prijs uit handen van wethouder De Vries, omdat hij in 2007 op een haar na wereldkampioen tweespan werd. Hij won diverse wereldcup wedstrijden. Veroverde brons met het team tijdens het wereldkampioenschap en haalde enkele nationale kampioenschappen binnen. Tjeerd Veldsta, veelvoudig wereldkampioen vierspan en sinds enkele jaren ook woonachtig in Epe, noemt hem een groot talent.

Nominaties
Gosschalk was samen met drie andere grote sporters genomineerd voor de Sportprijs gemeente Epe 2007. Namelijk Marije Brummel uit Emst, Erik van Loenen uit Vaassen en Erik Bröcker uit Vaassen. Marije Brummel speelt betaald voetbal bij FC Twente. Ze zette de eerste schreden op het voetbalveld van Emst. Door haar professionele status is ze een groot deel van de tijd in Twente aanwezig, maar ze is en blijft een rasechte Emstenaar. De beide Erik's zijn gymnasten. Zij kwamen behangen met goud, zilver en brons terug van de World Games in Peking. Dit zijn de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking. Ze haalden eerder ook een vracht eremetaal binnen tijdens de Europese kampioenschappen in Italië.

Uitreiking
Ieder jaar wordt de Sportprijs gemeente Epe van het jaar uitgereikt. De gemeente Epe vindt het belangrijk om de getalenteerde sporters uit de gemeente Epe in het zonnetje te zetten. Ben Gosschalk ontving een bronzen sculptuur. Het beeld stelt een gekroonde man voor. "Ben Gosschalk verdient een kroon op zijn werk", aldus wethouder De Vries. De drie andere genomineerden kregen een oorkonde.

Jury
De jury bestond dit jaar uit dhr. Van Vemde uit Epe, dhr. Dijkhof uit Oene, Dhr. Boeve uit Emst en dhr. Petter uit Vaassen. Journalist dhr. Van der Veen is secretaris en de wethouder Sportzaken, dhr. De Vries, voorzitter.