Gemeente Epe


Echtpaar Duinstee vrijwilligers van het jaar



Maandagavond heeft het echtpaar Ria en Jan Duinstee uit Vaassen de Vrijwilligersprijs gemeente Epe 2007 ontvangen. Wethouder Berkhoff reikte de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis uit.

Ria en Jan Duinstee zijn zeer actief op het gebied van het vrijwilligerswerk. Er zijn weinig dingen in het dorp Vaassen waar ze gezamenlijk of individueel geen bemoeienis mee hebben. Toch zien zij zichzelf als "een radertje". Jan was onder andere 30 jaar bestuurder Bouw- en Houtbond en binnen de Rossumdaerpers was hij president, voorzitter, prins en regelaar. Hij doet van alles bij KCVO en is één van de motoren van Broken Wings, van Oud Vaassen, van de Vaassen Reünie, van de Polen Stichting, van de Hagedoorns Plaatse enzovoorts. Ria werkt op de achtergrond hard mee en collecteert al decennia voor Astma- en Reumafonds en de Hartstichting. Verder heeft ze jaren voor de Nierstichting gecollecteerd. Ria helpt bewoners van de Speulbrink, is 46 jaar bij de gymnastiek waar ze jaren in het bestuur zat. Ze draagt haar steentje bij voor het buitenbad van De Koekoek en is ook actief bij de zomerzegels. Beiden zijn ze onder andere betrokken bij Herwonnen Levenskracht en de RK kerk. "Inspanning is voor ons ontspanning", aldus Jan en Ria.

Uitreiking
In totaal waren negen vrijwilligers genomineerd voor de Vrijwilligersprijs gemeente Epe 2007. Dit waren naast Jan en Ria Duinstee: Jopie Tiemens-Hengeveld, Harrie Hatzman, Jaap Stegeman, Meggie Moors, Mariet Nooteboom, Philip Hoogenraad en Peter Bervoets. Jan en Ria Duinstee ontvingen een bronzen sculptuur. Het beeld staat symbool voor het inlevingsvermogen in elkaar, waarbij de één niet zonder de ander kan. "Dat is belangrijk bij het vrijwilligerswerk", aldus wethouder Berkhoff. De zeven andere kandidaten ontvingen tevens een passend aandenken.

Jury
De jury bestond dit jaar uit dhr. Beuke uit Epe, mevr. Jongens uit Epe, mevr. Bouwmeester uit Vaassen, dhr. Riphagen uit Emst en dhr. Dijkhof uit Oene.