Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 januari 2008

Derde aanhouding mishandeling

Enschede

Na een onderzoek heeft de politie op maandag 7 januari een 34-jarige Enschedeër in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en vernieling na een ruzie op dinsdag 1 januari j.l. in een woning aan de Laaresstraat in Enschede. Voor verder onderzoek is de 34-jarige op het politiebureau in verzekering gesteld. Op woensdag 2 januari hield de politie al een 31-jarige en een 34-jarige Enschedeër aan. Onderstaand het persbericht zoals deze eerder door ons werd verzonden.

Ruzie loopt uit op handgemeen

Enschede

De politie heeft op woensdag 2 januari een 31-jarige en een 34-jarige Enschedeër aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling op dinsdag 1 januari aan de Laaresstraat in Enschede.

Op dinsdag 1 januari kreeg de politie omstreeks 02.00 uur een melding dat in een woning aan de Laaresstraat in Enschede een mishandeling plaats had gevonden. Een groepje mannen had in de woning aan de Laaresstraat ruzie gekregen met een 51-jarige vrouw en een 27-jarige man. Nadat ze meerdere vernielingen in de woning hadden aangericht mishandelden ze de 51-jarige en de 27-jarige man. De 51-jarige vrouw deed aangifte van mishandeling. De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling en hield buiten heterdaad op woensdag 2 januari een 31-jarige en een 34-jarige Enschedeër aan. Voor verder onderzoek zijn de beide Enschedeërs in verzekering gesteld (08-000048)

Jongeren vernielen reclamebord

Rijssen

De politie heeft op maandag 7 januari een 13-jarige en een 18-jarige jongen uit Rijssen aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling van een reclamebord aan het Hogepad in Rijssen.

Op maandag 7 januari kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding van overlast van jeugd aan het Hogepad in Rijssen. Medewerkers van een winkel hadden geweigerd rookwaren te verkopen aan enkele minderjarige jongens. Hierop werden enkele jongens vervelend en vernielden een reclamebord. De politie werd hierop ingeschakeld wat resulteerde in een aanhouding van een 13-jarige en een 18-jarige jongen uit Rijssen. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar de ouders van de 13-jarige in kennis werden gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-003099)

Politie houdt verdachten van winkeldiefstal aan

Enschede

Een 16-jarige en een 18-jarige man uit resp. Apeldoorn en Deventer zijn op maandag 7 januari in een winkel aan de Klanderij in Enschede aangehouden wegens diefstal.

Op maandag 7 januari kreeg de politie omstreeks 17.00 uur een melding dat medewerkers van een winkel aan de Klanderij in Enschede twee mannen had betrapt op diefstal. Een medewerker had gezien dat een man in de winkel de beveiliging van een audioapparaat verwijderde en het apparaat in zijn zak stopte. Ook zag de beveiligingsmedewerker dat een andere man op de uitkijk stond. Even voor de uitgang zag de verdachte dat hij geobserveerd werd door een beveiligingsmedewerker en besloot het apparaat in een schap terug te leggen. De politie werd ingeschakeld die de beide mannen, een 16-jarige uit Apeldoorn en een 18-jarige uit Deventer, aanhield wegens een poging tot diefstal. In een tas,die de 16-jarige Deventenaar bij zich had, trof de politie enkele goederen aan waarvan vermoed wordt dat deze van diefstal afkomstig zijn. Voor verder onderzoek zijn de 16-jarige en de 18-jarige na overleg met Justitie in verzekering gesteld. (08-003063)

18-jarige aangehouden na bedreiging via internet

Enter

Een 18-jarige jongen uit Enter is op maandag 7 januari door de politie in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een 17-jarige meisje uit Rijssen via internet.

Op maandag 7 januari deed een 17-jarige meisje uit Rijssen bij de politie aangifte van bedreiging. Via een internetsite was de 17-jarige enkele dagen geleden bedreigd door een jongen. Op een zelfgemaakt filmpje was te zien hoe de 17-jarige door een onherkenbaar persoon bedreigd werd met een wapen. De politie stelde een onderzoek in en hield op maandag 7 januari omstreeks 15.00 uur in zijn woning een 18-jarige jongen uit Enter aan. Tevens nam de politie een gasalarmpistool bij de 18-jarige in beslag. Voor verder onderzoek is de 18-jarige in verzekering gesteld. (08-002668)

Man beledigt en bedreigt agenten en verzet zich bij aanhouding

Enschede

Een 52-jarige Enschedeër is op maandag 7 januari op het politiebureau aan de BW ter Kuilestraat in Enschede aangehouden. Hij beledigde en bedreigde daar agenten en verzette zich bij zijn aanhouding.

Op maandag 7 januari bezocht omstreeks 12.00 uur een 52-jarige Enschedeër het politiebureau aan de BW ter Kuilestraat in Enschede. De 52-jarige wilde informatie uit het computersysteem van de politie. Omdat in verband met de wet op de privacy niet aan zijn verzoek kon worden voldaan, reageerde de 52-jarige boos en beledigde hij de agenten. Hierop werd de 52-jarige verzocht het bureau te verlaten. Dit deed hij niet waarop hij nogmaals de agenten beledigde en bedreigde. Hierop werd besloten de 52-jarige aan te houden. Deze werd onder hevig verzet aangehouden en opgesloten. De 52-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-002821)

tel.: 053-4555588


---- --