Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 8 januari

* MAN GEARRESTEERD VOOR HUISELIJK GEWELD
Politiepersoneel van het district Oost heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 39-jarige vrouw te hebben mishandeld in hun woning aan het Dennekruid. Dit gebeurde rond één uur 's nachts na een ruzie. De verdachte werd in de woning aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN NA KOPERDIEFSTAL UIT SCHOOL

KRALINGEN - Politiepersoneel van het district Oost heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden na koperdiefstal. Politiemensen stelden rond twee uur 's nachts een onderzoek in na een melding dat twee mannen met zakken liepen waarin goederen die buitgemaakt waren tijdens een inbraak in een school. Na een onderzoek werd het tweetal aan de hand van het opgegeven signalement gearresteerd. Op aanwijzingen van de verdachten werd achter een auto aan de Papegaaistraat een zak met koperen buizen en pijpen aangetroffen.
De politie trof in de omgeving, achter een geparkeerd staande auto, nog eens drie zakken met koper.
Uit onderzoek is gebleken dat de mannen, twee Rotterdammers van 26 en 36 jaar oud, het koper uit een school aan de Slaak hebben buitgemaakt.


* TWEE VOETGANGERS GEWOND NA AANRIJDING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 31-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 56-jarige man plaatsgenoot zijn maandagavond gewond geraakt na een aanrijding op het Stationsplein. Een 33-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel zag het tweetal, dat bij een oversteekplaats overstak, over het hoofd waarna de aanrijding ontstond. De twee slachtoffers werden met onder meer een hoofdwond, kneuzingen en schaafwonden overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. De Technische Ongevallendienst stelt een nader onderzoek in.


* BRAND IN CONIFERENHAAG
VLAARDINGEN - Aan de Zeelandlaan vloog maandagmiddag een coniferenhaag in de brand. Rond half zes belden de bewoners van nabijgelegen woningen de brandweer. Deze was snel aanwezig en bluste de brand. Er ontstond geen schade aan de woningen.


* INBRAAK WINKEL
VLAARDINGEN - Oudejaarsnacht is er ingebroken bij een kledingwinkel aan het Liesveld. Met behulp van onder andere stenen konden de inbrekers het pand via een zij-ingang binnen komen. Bij andere winkels en een bank aan het Toernooiveld werden vernielingen gepleegd zoals het inschoppen van ruiten. De inbraak is waarschijnlijk gepleegd door een groepje jongeren. Twee jongeren die ook bij andere winkels ruiten intrapten hebben het volgende signalement:
Dader 1: Een licht getinte jongeman van ongeveer 17 jaar. Tussen de 1.65 en de 1.70 meter lang met een tenger postuur. Zwart glad haar met een kuif en een matje in zijn nek. Hij droeg die avond een donkere jas een spijkerbroek en donkere schoenen. Deze jongen gedroeg zich agressief naar voorbijgangers. Dader 2: Een blanke jongen. Tussen de 1.75 en de 1.80 meter lang met een tenger postuur. Hij droeg een bruine jas, een spijkerbroek en witte sportschoenen. Het viel op dat hij veel rochelde. Heeft u de betreffende avond iets gezien of heeft u andere informatie en hierover nog niet met de politie gesproken? Neemt u dan contact op via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


* WONINGINBRAAK
VLAARDINGEN - In een woning aan de Dotterbloemstraat is maandag in de vroege ochtenduren ingebroken. De bewoner, een 69-jarige man, ontdekte 's morgens dat er een raam in de woning openstond. Dit bleek opengebroken met een breekijzer. De dader(s) zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan.
De recherche doet sporenonderzoek.


* OPLICHTER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM GROOT IJSELMONDE - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben maandagmiddag een man aangehouden. Rond één uur wilde een beddenfabrikant een bed afleveren aan de Valkreek. Hier aangekomen zwaaide een man naar hen en gaf aan dat de spullen voor hem bedoeld waren. Hierop werden deze uitgeladen en in de hal van de flat geplaatst. Aangezien de man geld wilde halen bij zijn woning aan Capelle aan den IJssel reden de chauffeurs hierheen. Op een stuk waar minder hard gereden werd sprong de verdachte uit de auto. Hierop reden de chauffeurs naar de woning aan de Valkreek waar de afgeleverde goederen inmiddels verdwenen waren. Getuigen verklaarden dat een bus van een verhuurbedrijf de goederen kort daarvoor had opgehaald. Na contact met het verhuurbedrijf werd achterhaald wie de huurder van de betreffende bus was. De werkgever van de chauffeurs is naar deze 27-jarige Spijkenisser gegaan en de chauffeurs herkende hem als de verdachte. Hierop is de politie gewaarschuwd. De verdachte is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster ontmantelden maandagochtend een hennepkwekerij. Na een melding van omwonenden die aangaven een henneplucht te ruiken, werd er rond elf uur een onderzoek in de woning uitgevoerd.
Tussen verschillende ruimtes in het huis stonden houten bakken met hierin 76 bloeiende hennepplanten.
De planten en materialen om deze te vervaardigen zijn vernietigd. De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING
Een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel is maandagochtend gearresteerd voor mishandeling van een 26-jarige vrouw uit Rotterdam.
De man wordt ervan verdacht de vrouw, een bekende van hem, te hebben geschopt en geslagen in haar woning aan de Wolphaertsbocht. Zij raakte hierbij licht gewond.
Gealarmeerd politiepersoneel arresteerde de man rond tien uur nabij de woning van het slachtoffer.


* JONGENS KORT NA FIETSENDIEFSTAL AANGEHOUDEN

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben maandagavond twee 18-jarige Rotterdammers gearresteerd na een fietsendiefstal vanaf de Akkerwinde. Rond half negen kreeg de politie de melding dat een fiets was weggenomen vanaf een fietsenrek nabij een supermarkt. Na een onderzoek bleek dat de twee verdachten een fiets hadden opgetild en ermee naar een nabijgelegen woning waren gelopen. In de woning van de twee verdachten, werd de fiets aangetroffen. Het tweetal werd rond half elf gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De fiets is teruggegeven aan de eigenaresse.


* DEALER AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Noord hebben maandagavond een 51-jarige Rotterdammer gearresteerd op grond van de Opiumwet. De man verkocht heroïne aan een aantal personen op de Zaagmolenstraat. Politiepersoneel was hier getuige van en arresteerde de verdachte. De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij was in het bezit van een aantal bolletjes heroïne geld en een mes. Deze zijn in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN GEARRESTEERD NA STEEKPARTIJ
Politiepersoneel heeft dinsdagochtend rond negen uur een man gearresteerd na een steekpartij in een woning aan de Josephus Jittastraat. Een vrouw raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De verdachte is, na een uitgebreid onderzoek, aangehouden in een tram op de Teilingerstraat. De recherche van het district Noord stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.