Ingezonden persbericht


LaCie lanceert de Nieuwe d2 Quadra

Uniek design draagt bij aan hogere datadoorvoersnelheid voor uiteenlopende toepassingen

Amsterdam, 8 januari 2008 - LaCie lanceert een vernieuwde versie van de d2 Quadra. Deze harddisk is uitgerust met vier interfaces: eSATA-, FireWire 800-, FireWire 400- en USB-interfaces, een handige LaCie-sneltoets en EMC® Retrospect® Express backup- en herstelsoftware. Dit professionele opslagapparaat is ontworpen door Neil Poulton. Zijn ontwerp heeft dezelfde stevigheid en hetzelfde innovatieve aluminium koelsysteem als de succesvolle LaCie 2big en de LaCie Little Big Disk. Met 60 procent meer ventilatieoppervlakte dan een standaardontwerp heeft de d2 Quadra een doeltreffender luchtaanzuiging. Mede daardoor heeft de harddisk geen luidruchtige ventilator nodig. De d2 Quadra is verkrijgbaar in verschillende versies en met een opslagcapaciteit van 320GB tot 1TB. Kortom: de d2 Quadra is een gebruiksvriendelijke en professionele oplossing, ideaal voor professionals die behoefte hebben aan mobiele dataopslag voor verschillende applicaties.

"De d2 Quadra verscheen voor het eerst in 2002. Sindsdien is deze harddisk immens populair. De vernieuwde versie van de d2 Quadra heeft een frisse en moderne look die lijkt op eerdere modellen. Daarbij heeft LaCie deze harde schijf voorzien van een unieke koeling die zorgt voor betere prestaties en meer betrouwbaarheid op de lange termijn. Zo blijkt maar weer dat LaCie er continu naar streeft zijn klanten de meest gevanceerde technologieën te bieden", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De viervoudige interface van d2 Quadra is bijzonder veelzijdig en in elke werkomgeving in te zetten. Dit dankt de harddisk aan zijn eSATA 3 Gbits of FireWire 800-connectiviteit. Deze verbindingen vereenvoudigen de bewerking van SD- video of van fotografische afbeeldingen met RAW-formaat."

De d2 Quadra is bij uitstek geschikt voor gebruikers die meer datadoorvoersnelheid of betere gegevensbeveiliging nodig hebben. Ze kunnen namelijk eenvoudig twee of meer stations aansluiten op de host. Dit kan in de RAID 1-stand (voor dubbele opslag en uitstekende beveiliging van gegevens) of in de RAID 0-stand (voor een snellere gegevensoverdracht). Naast superieure kwaliteit en bewezen duurzaamheid biedt de LaCie d2 Quadra een uiterst stille werking. Dit dankt de harde schijf aan zijn koelsysteem zonder ventilatoren. Toch neemt de harddisk minder ruimte in beslag dan zijn voorgangers. De d2 Quadra is namelijk ergonomisch ontworpen om meerdere stations op elkaar te stapelen of deze in een rack te plaatsen. En met de ingebouwde driestandenschakelaar (aan/automatisch/uit) kunnen gebruikers het stroombeheer naar wens aanpassen.

De d2 Quadra is via plug-and-play eenvoudig aan te sluiten op Mac® OS X 10.5 Leopard (met Time Machine) en Windows® Vista®. Bovendien is de harddisk uitgerust met de LaCie Sneltoets*. Dit is een blauwe knop op de voorkant van de harde schijf, die gebruikers kunnen configureren om elk document of elke toepassing te starten. Hiermee is het eveneens mogelijk om de meegeleverde EMC Retrospect Express-software in te schakelen. Dit programma maakt automatische gegevensback-ups. Daarnaast heeft LaCie op de d2 Quadra reeds de LaCie Setup Assistant geïnstalleerd. Dit is een nieuwe functie die het station optimaliseert naar de wens van de gebruikers (voor Mac, Windows of beide).

Beschikbaarheid

De LaCie d2 Quadra is verkrijgbaar via LaCie-resellers. LaCie biedt afzonderlijk eSATA- en FireWire PCI-kaarten en montagekits voor racks aan.