VVD


8-1-2008

Tijd voor echte oplossingen

De VVD is vandaag een uitgebreide postercampagne begonnen, onder de noemer: "Het is tijd voor échte oplossingen".

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte: "Het kabinet Balkenende-IV loopt met een grote boog om de maatschappelijke problemen heen. De VVD komt wel met échte oplossingen. De afgelopen maanden heeft de VVD concrete plannen gepresenteerd voor meer veiligheid, minder files, betere integratie en lagere belastingen."

Het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie lijkt alleen te regeren om het regeren. Ze trekken geen extra geld uit voor meer wegen of beter openbaar vervoer. Er is bijna geen belasting te vinden die niet omhoog gaat. Het integratiebeleid is een buitengewoon slap aftreksel van het vorige kabinet. En Balkenende-IV is veel te aarzelend bij het bestrijden van criminaliteit.

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte: "Wij willen aan een breed publiek laten zien dat de VVD échte oplossingen heeft voor de grote problemen in ons land. Hardwerkende Nederlanders hebben recht op lagere belastingen, niet op eindeloze belastingverhogingen. We moeten meer investeren in asfalt en in het spoor. We mogen veel meer eisen stellen om mensen hier goed te laten integreren. En de criminaliteit moet harder worden aangepakt om Nederland veiliger te maken."

Het is voor de eerste keer dat de VVD buiten verkiezingstijd om op grote schaal een publieksactie voert. Volgens Rutte zal het daar niet bij blijven. "Als politieke partij moet je continu laten zien waar je voor staat. Dat doen we door in de Tweede Kamer standpunten in te nemen, maar ook door via bijvoorbeeld internet of een postercampagne die opvattingen uit te dragen." Het concept van de posters is tot stand gekomen door een internet-actie. De VVD zette in december een briefing op de website met als boodschap "Het wordt tijd voor échte oplossingen", inzenders konden daar vervolgens een poster bij ontwerpen. Het winnende concept is vanaf vandaag op 220 treinstations te zien.

VVD-oplossingen
In september 2007 presenteerde de VVD een actieplan mobiliteit. In dezelfde maand kwam de VVD in de Tegenbegroting met onderbouwde voorstellen voor belastingverlaging. In november 2007 publiceerde de VVD-fractie een uitgebreide notitie met oplossingen voor de immigratie- en integratieproblematiek. En in de loop van het afgelopen jaar heeft de VVD tientallen voorstellen gedaan om de veiligheid in Nederland te vergroten. Op de VVD-website zijn de verschillende plannen te vinden.