Gratis theorieles hondentraining van de Dierenbescherming

08/01/2008 13:54



Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren



Nieuwleusen, 8 januari 2008 -Baasjes in Nieuwleusen en wijde omgeving kunnen vanaf heden terecht bij de nieuwe cursus Gehoorzame Huishond van de Dierenbescherming in Nieuwleusen. Om het nieuwe jaar goed te beginnen biedt de Gehoorzame Huishond-school Nieuwleusen iedereen die te kampen heeft met probleemgedrag van hun trouwe viervoeter of gewoon meer inzicht in het gedrag van hun hond willen, op zaterdag 19 januari 2008 van 9.30 tot 11.30 uur een gratis theorieles aan. Een zeer ervaren trainer van de cursus Gehoorzame Huishond van de Dierenbescherming geeft dan een theorieles en beantwoordt vragen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de hondenschool van de Dierenbescherming via 0529 - 482 187 (na 18 uur) of 06 - 287 44 623.

Onopgevoede honden brengen zowel mensen als zichzelf in gevaar. Daarom vindt de Dierenbescherming het belangrijk dat eigenaren van honden leren op een verantwoorde en plezierige manier met hun huisdier om te gaan. Zelfs wanneer de hond volgens het baasje al goed genoeg luistert is het de moeite waard om een opvoedingscursus te volgen. Volgens de Dierenbescherming geldt dat extra voor honden uit het asiel en voor pups.

Training op maat
Het unieke van de hondenscholen van de Dierenbescherming is dat trainingen op maat worden geboden. De trainer bepaalt per hond welke methode het meest geschikt is. Dat werkt volgens de Dierenbescherming beter dan één vaste trainingsmethode voor alle honden die aan een cursus meedoen. Zo wordt bij een agressieprobleem op de ene hond de "klikkermethode" toegepast, terwijl bij een andere hond wordt gekozen voor de gentle leader of afleiding met voer of spel. Op die manier krijgt iedere hond een training op maat.

Het natuurlijke gedrag van de hond is uitgangspunt van de hondentraining van de Dierenbescherming. Het laten loslopen van de honden is daarom een belangrijk lesonderdeel. De honden kunnen dan met elkaar spelen en gelijktijdig hun sociale gedrag oefenen. De lessen zijn altijd praktijkgericht. Zo bezoeken cursisten het plaatselijke winkelcentrum, waarbij aandacht wordt besteed aan sociaal gewenst gedrag en voor de jaarwisseling zijn er speciale vuurwerktrainingen. Naast de opvoeding komt ook de verzorging van de hond aan bod: vlooienbestrijding, het toedienen van medicijnen, enzovoort.

Na de theorieles krijgen mensen die geïnteresseerd zijn geraakt in de cursus van de Dierenbescherming een gratis introductieles. Deze zal plaats vinden op zaterdag 26 januari 2008. Deelname aan de cursus Gehoorzame Huishond kost 64 euro voor een half jaar, inclusief het lidmaatschap van de dierenbescherming. Mensen die al lid zijn van de dierenbescherming krijgen 24 euro korting. De vervolgcursus kost 35 euro per half jaar.

(einde bericht)





http://www.dierenbescherming.nl