Gemeente Ede

Nummer 005 / Ede, 8 januari 2008

Edese bijdrage voor inrichting dorpsplein in Chrudim

De gemeente Ede betaalt mee aan de inrichting van het dorpsplein in Topol, een buurtschap net buiten Chrudim. Chrudim in Tsjechië is de partnerstad van Ede. Voor de inrichting van het dorpsplein heeft Chrudim 1.000,-- ontvangen.

Tijdens een werkbezoek in 2004 van de Stichting Stedenband Ede-Chrudim aan Chrudim heeft het gemeentebestuur van Chrudim Ede gevraagd of ze de ontwikkeling en inrichting van het dorpsplein in Topol zou kunnen ondersteunen.

Cheque
Tijdens het werkbezoek van een delegatie van de Edese gemeenteraad aan Chrudim in november 2007 is door burgemeester Tineke Netelenbos en wethouder Peter van t Hoog een cheque van 1000,- overhandigd aan burgemeester J. Cechlovský als bijdrage voor het dorpsplein. Door de Edese stedenbandorganisatie zijn contacten gelegd met Bureau voor Landschapsarchitectuur in Bennekom. Dit bureau heeft voor Chrudim een ontwerp gemaakt voor de inrichting van een groengebied in Topol. De gemeente Ede betaalt het bureau 4.110,-- als vergoeding voor de gemaakt kosten voor het inrichtingsplan van het dorpsplein.
---