Belgacom

Persbericht
8 januari 2008
De Vlaamse overheid gunt nieuw ICT-contract aan EDS-Telindus De Vlaamse regering besliste op 21 december 2007 het contract voor het gemeenschappelijk aanbod van informatie- en communicatiediensten van de Vlaamse overheid te gunnen aan het consortium EDS-Telindus. Het contract heeft een duur van 7 jaar en een geschatte waarde van 582 miljoen euro. Het is het grootste outsourcingcontract ooit afgesloten in Vlaanderen. De overeenkomst houdt een breed pakket van diensten in en bestaat onder meer uit het ondersteunen van de gebruikers, het beheren van de gebruikersinfrastructuur en het beschikbaar houden van de ICT-omgeving binnen de Vlaamse overheid. De diensten van EDS-Telindus zijn niet exclusief. Door middel van een transparant mechanisme van marktbevraging en een flexibele samenwerking met verschillende ICTpartners, garanderen EDS-Telindus en de entiteit ICT-Beleid binnen de Vlaamse overheid een competitief aanbod en vrije afname. Hierdoor stimuleren ze bovendien vernieuwing en bieden ze een antwoord op de evoluerende noden en vragen binnen de verschillende beleidsdomeinen.
"Luc Chauvin, ICT-manager van de Vlaamse overheid, en zijn team van de entiteit ICTBeleid introduceerden een heel open en flexibel outsourcingmodel dat multi-vendorintegratie, continue innovatie en een scherp prijsbeleid stimuleert", aldus Eric Van Bael, managing director van EDS Belgium. Hij voegt er aan toe dat "EDS en Telindus samen de beste krachten hebben ingezet om tegemoet te komen aan de hoge uitvoeringsvereisten en heel trots zijn op het feit dat zij opnieuw werden geselecteerd als uitverkoren partner voor de Vlaamse overheid".
Volgens Jan De Schepper, Director Corporate Market Telindus / Belgacom ICT, is "het behalen van dit contract voor Telindus / Belgacom ICT en EDS zeer belangrijk en geldt het als bewijs dat het partnerschap overtuigende oplossingen kan aanbieden voor complexe ICTlandschappen". Patrick Urkens, algemeen directeur van EDS-Telindus, voegt er aan toe dat "het consortium EDS-Telindus, dankzij haar professionalisme en kennis van zaken, flexibel en snel kan inspelen op de kwalitatief hoge verwachtingen van de Vlaamse overheid en haar eindgebruikers".
De Tijdelijke Handelsvennootschap kan dankbaar gebruik maken van de ervaring van de moederbedrijven EDS en Telindus. EDS, dat tijdens dit contract instaat voor systeem- en bedrijfstoepassingsbeheer, applicatieontwikkeling en -onderhoud, de servicedesk en server-, storage- en mainframeinfrastructuur, is een van de marktleiders op de Europese outsourcingsmarkt. Telindus, een van oorsprong Vlaamse onderneming die binnen de Vlaamse overheid het netwerk, de interventiediensten en de beveiliging voor haar rekening neemt, maakt deel uit van de Belgacomgroep. Voor dit contract werkt EDS-Telindus samen met een 50-tal bedrijven, de belangrijkste op de ICT-markt. Het initiële transitieproject voor het regelen van alle nieuwe en gewijzigde diensten en ondersteunende tools, en voor het opzetten van een nieuwe serviceorganisatie in overeenstemming met de vereisten van het nieuwe ICT-contract, start op 1 februari 2008. Vanaf 1 september 2008 worden alle diensten geleverd conform het nieuwe ICT-contract. De volledige gunningprocedure werd in goede banen geleid door de entiteit ICT-Beleid (e-IB) van de Vlaamse overheid. Deze entiteit ondersteunt alle entiteiten van de Vlaamse overheid door het aanbieden van een ruime waaier aan ICT-diensten, gemeenschappelijke ICTomgevingen en advies op basis van interne opgebouwde expertise. Daarnaast ondersteunt e-IB het beleid op vlak van het ICT-dienstenaanbod, de gemeenschappelijke ICTomgevingen, en de ICT-samenwerking binnen de Vlaamse overheid.