Ingezonden persbericht


Amersfoort in C trok ondanks rampjaar veel bezoekers in 2007

Stichting Amersfoort in C heeft in het jaar 2007, ondanks de asbest in Museum Flehite en de brand in het Armando Museum, een mooi bezoekersaantal gehaald. De drie instellingen trokken gezamenlijk bijna 54.000 bezoekers. Een van de hoogtepunten was de zeer succesvolle tentoonstelling Jongkind tot Van der Leck. Ook het Open Atelier in het Rietveldpaviljoen (nog te zien t/m 29 juni 2008) en een prijsvraag voor het paviljoen Amersfoort 750, georganiseerd door het Architectuurcentrum, trokken veel bezoekers.

Een van de grootste publiekstrekkers van dit jaar was de tentoonstelling Jongkind tot Van der Leck. De tentoonstelling was oorspronkelijk in Museum Flehite te zien en kreeg na de sluiting van het museum, een vervolg in het Armando Museum. In totaal brachten 16.000 mensen een bezoek aan de tentoonstelling. Na de sluiting van de panden van Museum Flehite, exposeerde het museum door in de Mannenzaal en in de zomermaanden ook in Onze Lieve Vrouwetoren. In totaal brachten ruim 26.000 mensen een bezoek aan de exposities van Museum Flehite.

Voor het Armando Museum zou het een topjaar zijn geworden als het museum niet op 22 oktober was afgebrand. Dankzij onder meer de succesvolle tentoonstellingen 'Wie waren zij'. Armando. Gestalten en In het woud, op zoek naar betekenis brachten circa 11.000 mensen een bezoek aan het museum. In 2006 was het totaal aantal bezoekers iets meer dan 12.000.

In het Rietveldpaviljoen trok de tentoonstelling Albert Fiks - de herontdekking van een veelzijdig talent veel aandacht. Ruim 5000 mensen brachten een bezoek aan de tentoonstelling. Na de zomer werd het Rietveldpaviljoen Open Atelier. Tot juni 2008 werkt iedere vijf weken een andere kunstenaar in het paviljoen. Het Open Atelier van Juane Xue en Thijs Trompert / Marisja Smit bijna 5000 bezoekers. In totaal trok het Rietveldpaviljoen ruim 16.000 bezoekers. Circa een vierde zijn bezoekers van het Architectuurcentrum. Het centrum organiseerde dit jaar een tentoonstelling, diverse architectuurcafé's en een prijsvraag in het kader van de Dag van de Architectuur.

Amersfoort in C
Lieve Vrouwekerkhof 13
3811 BS Amersfoort
033 460 30 80
http://www.amersfoort-in-c.nl
mailto:info@amersfoort-in-c.nl

Armando Museum - Museum Flehite - De Zonnehof - Kade maken deel uit van de stichting Amersfoort in C

Wilt u de persberichten van Amersfoort in C niet langer ontvangen? Meld u dan af door op deze regel te klikken: Wijzig uw gegevens of meld u af van de nieuwsbrief.