Aangehouden voor winkeldiefstallen

Apeldoorn, 08-01-2008 o Bij verschillende winkels in Apeldoorn zijn maandag 7 januari personen aangehouden omdat ze goederen hadden weggenomen zonder deze te betalen.

Een 14-jarig meisje uit Apeldoorn werd omstreeks 13.55 aangehouden omdat zij in een winkel aan de Imkersplaats stroopwafels, croissants en een flesje drinken had weggenomen zonder deze te betalen. Het meisje is aangemeld bij bureau Halt voor een passende maatregel.

Bij een winkel aan de Hoofdstraat werd omstreeks 14.35 uur een 42-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden omdat hij een trainingspak had weggenomen zonder deze te betalen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bij een winkel aan de Hofstraat werd omstreeks 17.00 uur een 45-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden. De man had twee blikken bier weggenomen zonder deze te betalen. Omdat de verdachte een veelpleger is, is hij voor nader onderzoek ingesloten. De man wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen en zal naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis blijven.