Ingezonden persbericht


Contact: Tim van Donkersgoed, Avid Technology International BV, + 31 (0)40 2580800, tdonkersgoed@pinnaclesys.com

Voor onmiddellijke vrijgave

CES Standnummer S3-31753 South Hall

Pinnacle Systems presenteert heel veel TV in een heel kleine verpakking

Pinnacle PCTV Nano Stick zet de nieuwe standaard voor maximale mobiliteit en DVB-T ontvangstkwaliteit

Las Vegas, NV, 8 januari 2008 - Pinnacle Systems Inc., de consumentendivisie van Avid Technology Inc., heeft vandaag op de CES in Las Vegas de Pinnacle PCTV( Nano Stick gepresenteerd; een digitale USB TV-tuner, ter grootte van een sierraad, uitgerust met de nieuwste DVB-T ontvangsttechnologie. Dankzij het compacte formaat en de goede ontvangstkwaliteit is het de ideale keuze voor laptopbezitters.

"De Pinnacle PCTV Nano Stick is een juweeltje van een USB DVB-T TV-tuner," zegt Tanguy Leborgne, Vice President Marketing van Pinnacle Systems. "Het ongelooflijk kleine formaat maakt hem de ideale metgezel voor de hedendaagse slanke laptops en compacte desktops. Dankzij de ultragevoelige DVB-T ontvangsttechnologie kan hij zelfs digitale ether-TV ontvangen wanneer het signaal erg zwak is."

De PCTV Nano Stick is zeer interessant voor mensen die van high-tech apparatuur houden, een mooi design zeer belangrijk vinden en voorkeur geven aan producten die eenvoudig zijn in gebruik. Ook voor TV-fanaten die geen aflevering van hun favoriete serie willen missen en tv-programma's willen kunnen kijken op een portable mediaplayer is de PCTV Nano Stick de ideale keuze.

Een uiterst compacte, stijlvolle en gebruiksvriendelijke DVB-T stick Met de PCTV Nano Stick kan iedere PC- of laptopbezitter digitale ether-TV* kijken en opnemen. De stick is eenvoudig te installeren en te gebruiken; technische kennis is niet vereist. De gebruiker verbindt de stick met de USB-poort van de PC en met de (bijgeleverde) staafantenne of aanwezige dakantenne. De benodigde stroom wordt geleverd door de USB-poort van de PC waardoor een externe voeding niet nodig is. De PCTV Nano Stick beschikt over een ingebouwd beschermingsklepje en blokkeert de andere USB-poorten niet. Hij is tevens volledig compatible met PC's waarop Windows Media Center geïnstalleerd is. Voor maximaal gebruikscomfort wordt een mini-afstandsbediening meegeleverd.

Na het installeren van de meegeleverde, zeer eenvoudig te gebruiken Pinnacle TVCenter Pro-software, kunnen gebruikers TV-kijken, TimeShiften én opnemen. TV-programma's kunnen op de harde schijf van de PC worden opgeslagen in MPEG-1/-2 en DivX-formaat of kunnen direct op DVD gebrand worden. Als laatste, maar zeker niet de minste functionaliteit, is de PCTV Nano Stick geschikt voor het weergeven van free-to-air HDTV DVB-T uitzendingen in zowel MPEG-2 als MPEG-4 H.264 (AVC) formaat, waarmee een aantal Europese landen binnenkort zullen starten.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Pinnacle PCTV Nano Stick zal medio februari verkrijgbaar zijn bij een groot aantal retailketens en via de website van Pinnacle Systems. De adviesverkoopprijs bedraagt E 59,00 inclusief BTW.


* Deze DVB-T Stick is uitsluitend geschikt voor ongecodeerde DVB-T ontvangst. In Nederland zijn Nederland 1, 2, 3 en de regionale zender gratis, digitaal via de ether te ontvangen. Ook in België zijn in een groot aantal plaatsen de publieke Belgische zenders gratis, ongecodeerd te bekijken. Afhankelijk van de locatie kan een buitenantenne vereist zijn. In de ons omringende landen (o.a. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) is nagenoeg het volledige zenderaanbod gratis, digitaal te ontvangen.

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Pinnacle Systems heeft 9 prestigieuze Emmy® Awards ontvangen voor haar technische innovaties en het helpen van consumenten met het bewaren, verbeteren en delen van hun herinneringen op een eenvoudige wijze. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com.

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider als fabrikant van oplossingen voor de film- , video-, audio-, 3D animatie- , gaming-industrie en broadcast professionals- alsmede voor thuismuzikanten en videohobbyisten. Avid voert professionele- en consumentenmerken waaronder Avid, Digidesign, M-audio, Pinnacle Systems, Sibelius, Softimage, en Sundance Digital. Een grote meerderheid van de primetime televisieshows, films, commercials en muziek uit de hitparade zijn gemaakt met producten van één of meer Avid-merken. Zowel doorgewinterde professionals als beginnende studenten, kunnen dankzij producten en services van Avid efficiënter, productiever en creatiever werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com. © 2008 Avid Technology, Inc. en haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. Promoties en kortingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, Digidesign, Film Composer, Pro Tools, Pinnacle Systems, Sibelius, Softimage, Sundance Digital, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media, Pinnacle SoundBridge HomeMusic, Pinnacle Studio en Pinnacle Studio MovieBox zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.