Ingezonden persbericht


ViewSonic Precision Pro8100-breedbeeldprojector:

Adembenemende thuisbios voor filmliefhebbers

Amsterdam, 8 januari 2008 - ViewSonic breidt haar assortiment uit met de Precision-serie: projectoren gericht op het hogere segment van de thuisbioscoop-markt. De Pro8100 is ViewSonic´s eerste projector in de Precision-lijn. Als het aankomt op kleur, technologie en vormgeving, legt de Pro8100 de lat een stuk hoger. Gespecialiseerde dealers breiden met de Pro8100 hun assortiment uit met een product waar zelfs verwende filmliefhebbbers voor warmlopen.

De ViewSonic Precision Pro8100-breedbeeldprojector biedt een superieure en uiterst heldere beeldkwaliteit op basis van HD-, digitale en analoge bronnen, en een contrastverhouding van 16:9 in volwaardige high definition-resolutie (HD 1080p).

Alleen de beste componenten
Het hart van de innovatieve Pro8100 is een C2Fine 3-LCD-paneel dat de helderheid versterkt en de kleurechtheid naar een hoger niveau tilt. Binnenkomende signalen worden automatisch herkend en geoptimaliseerd door een krachtige Silicon Optix Reon-processor met HQV (Hollywood Quality Video), voor HD-film, -video en -televisie van topkwaliteit. De 10-bits kleurverwerking levert tot 1 miljard kleuren, voor superfijne kleurgradaties, en zorgt voor beeldcorrectie op pixelniveau. Vage plekken worden opgefrist door contrastverhoging, wat zorgt voor een fijne detaillering. De Pro8100 identificeert de binnenkomende filmbeelden en zet ze om naar televisiekwaliteit. Met behulp van geïntegreerde ´auto-iris´-technologie, reageert de Pro8100 op verschillende lichtsterktes binnen een bepaalde filmscène door onmiddellijk de helderheid aan te passen, wat contrastniveaus tot zelfs 13.000:1 mogelijk maakt.

Ongeëvenaarde kleurkalibratie mogelijkheden
Sluitstuk van de beeldbewerkingscapaciteiten, is ViewSonic's Precision Color System (PCS). Deze correctietechniek waarborgt de kleurechtheid en zorgt voor een betere fijnafstelling. PCS werkt aan de hand van geavanceerde video-optimaliseringscomponenten die o.a. zorgen voor gammacorrectie tot 33 niveaus, professionele kleurkalibratie en grijswaarden-optimalisering.

Gebruiksgemak
De Pro8100 is eenvoudig te installeren dankzij het intuïtieve gebruikersmenu waarmee snel door alle beeldoptimaliseringsmogelijkheden kan worden genavigeerd. Met een geluidsniveau van slechts 18 dB in de Eco-stand is de projector zeer stil te noemen. Deze Eco-stand verlengt bovendien het leven van de lamp tot 5000 uur, genoeg om negen jaar lang elke dag een film te bekijken. Gemotoriseerde beeldvergroting, -scherpstelling en omschakeling van liggend naar staand beeld, zorgt voor snelle en eenvoudige ingebruikstelling. Naast de standaard pc- en video-aansluitingen, beschikt de projector over de laatste HDMI 1.3a-aansluitingen die voldoen aan de HDCP-standaard en twee component-videoaansluitingen voor een digitale en analoge aansluiting

Prijs en beschikbaarheid
Voor meer afwisseling in het interieur levert ViewSonic de Pro1800 met verwisselbare dekplaatjes. Standaard is de projector uitgevoerd in pianolak, met wit, grijs en bordeauxrood naar keuze.

De Pro8100 heeft een on-site garantie van drie jaar en is verkrijgbaar bij de geselecteerde AV dealers voor een adviesprijs van ¤ 3999,00, inclusief btw.

Specificaties:
Emacs!

Afbeeldingen in hoge resolutie zijn te vinden op:
http://www.viewsoniceurope.com/NL/Press/mc_projectors.htm

Over ViewSonic
ViewSonic®, vooraanstaand fabrikant van innovatieve beeldtechnologie, voert een breed assortiment LCD computer- en televisieschermen inclusief display-oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Wereldwijd heeft ViewSonic al meer dan tweeduizend consumentenonderscheidingen in de wacht gesleept. ViewSonic. See the Difference®.

ViewSonic is opgericht in 1987 en gevestigd in Walnut, Californië (VS) en dient financiële verklaringen in die voldoen aan de Securities Exchange Act van 1934.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
ViewSonic Press Relations Europe
Marie Pinon
E-mail: marie.pinon@viewsoniceurope.com
Tel: 00 33 (1) 41 47 49 05

PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
E-mail: viewsonic@publiekswerk.nl
Tel: (020) 486 21 39