Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (8/1)

BREDA, 8 januari 2008

Dongenaar met brommobiel op rijksweg A-27

OOSTERHOUT / BREDA: Vanmiddag is omstreeks 14.20 uur door de regiopolitie en de KLPD een bejaarde Dongenaar van de rijksweg A-27 gehaald die met zijn brommobiel over de rechterrijstrook van rijksweg A 27 reed in de richting van Tilburg. De man was naar eigen zeggen bij de afslag Oosterhout / Dongen de rijksweg opgereden. Hij had gewoon de borden Tilburg gevolgd. Vanwege de verkeersgevaarlijke situatie is de man onder begeleiding van de politie van de rijksweg afgehaald. Hij heeft voor zijn gevaarlijke gedrag een bekeuring gekregen. De agenten hebben een alternatieve route naar Tilburg gewezen.

Twee jongens verdacht van woninginbraak

BREDA: De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een woninginbraak in de wijk Haagpoort.

De inbraak werd op 1 januari jl. gepleegd. Uit onderzoek dat is ingesteld naar aanleiding van andere recente aanhoudingen in verband met woninginbraken kwam de recherche de vermoedelijke daders van deze zaak op het spoor. Gisterenmorgen werd een 16-jarige jongen in zijn woning in Breda aangehouden. Gistermiddag meldde zich aan het politiebureau nog een 17-jarige jongen. Beide knapen zijn in verzekering gesteld. De politie die er rekening mee houdt dat de verdachten meer inbraken op hun kerfstok hebben, sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Arrestatie na mishandeling 20-jarige Bredanaar

BREDA: De politie heeft gistermiddag een 20-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot in een woning in de Haagse Beemden op 6 januari jl. De verdachte staat bekend als veelpleger. Hij is in verzekering gesteld. De mishandeling houdt verband met de zaak die gisteren al gemeld is. De aangever is een 20-jarige Bredanaar. Zijn zus werd zondagmorgen aangehouden vanwege een cocaïnevondst. In de woonkamer waar het meisje met een kennis had verbleven, troffen agenten de drugs aan. Kort na die arrestatie was de verdachte aan de deur gekomen. Hij kwam kennelijk voor het partijtje, dat door de politie al meegenomen was. Hij sloeg het slachtoffer enkele keren hard in het gezicht. Hij is de ex-vriend van het aangehouden meisje.

Tien aanhoudingen na vrijheidsbeneming

BREDA: Een vrijheidsbeneming waarbij een 17-jarige inwoner van Breda in een auto is getrokken, heeft maandagavond geleid tot de aanhouding van tien verdachten. De mannen, allen inwoners van de wijk de Geeren, trokken de man in een auto en mishandelden hem. De verdachten betrapten de 17-jarige jongen zondagavond bij een woninginbraak.

Zondagavond belde een aantal inwoners de politie nadat zij getuige waren geweest van een woninginbraak aan het Proveniersveld. Een tweetal verdachten ging er op de scooter vandoor. Ondanks de inzet van de politie en een aantal wijkbewoners kon het tweetal niet worden aangehouden. Maandagavond werd één van de verdachten door inwoners van de wijk herkend waarna ze hem rond 19.00 uur in de Hendrik Berlagestraat in een auto trokken. In de auto is de man mishandeld en bedreigd. Rond 20.00 uur is de jongen vrijgelaten in de Bernhard de Wildestraat waarna hij de politie heeft gebeld. Na een onderzoek in de omgeving heeft de politie een negental verdachten kunnen aanhouden. Zij worden allen verdacht van vrijheidsbeneming. Ook het 17-jarige slachtoffer van de vrijheidsbeneming is door de politie aangehouden voor inbraak en/of poging daartoe. De verdachten zijn in verzekering gesteld. (voor dit bericht kunt u bellen met woordvoerster Nicolette Bovenhorst)

Winkeldief aangehouden

BREDA: Gisterenmiddag is in een bouwmarkt aan de Grenssteen een 47-jarige Bredanaar betrapt op winkeldiefstal. De man had zes boren uit een verpakking gehaald en in zijn broekzak gestopt. Hierna was hij zonder deze goederen af te rekenen naar buiten gelopen. Daar werd hij opgehouden door een medewerker van de winkel. De verdachte gaf de diefstal toe. Hij heeft een boete van 170 euro gekregen. De man heeft het geldbedrag contant afgerekend. Hij werd om 20.10 uur weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt brandstichting

ETTEN-LEUR: Gisteravond heeft omstreeks 20.00 uur brand gewoed op het terrein van een bedrijf aan de Vosdonk. Ter plaatse was er brand in een papiercontainer. De brandweer vermoedt dat de container in brand gestoken is en dat er sprake is van opzet. Er was geen schade ontstaan aan het bedrijfspand zelf. Medewerkers hebben nog getracht het brandje zelf te doven met een poederblusser dit was niet gelukt. De brandweer heeft het brandje geblust en de container uit voorzorg enkele meters van de gevel af gezet. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak bedrijfspand

ETTEN -LEUR: vannacht werd omstreeks 00.15 uur een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Daalderweg. Ter plaatse bleek dat inbrekers een ruit van een roldeur hadden ingeslagen. Vervolgens was uit het pand een grijskleurige auto, een Citroen C4 met het kenteken 95-SN-KK gestolen. Men is vermoedelijk met deze auto tegen de roldeur gereden, deze is daarbij ontzet. Er is een aangifte opgenomen, de auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Bewoner betrapt auto-inbreker in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Vannacht hebben bewoners aan de Kloosterlaan een auto-inbreker betrapt. De dief wist echter te ontkomen in vermoedelijk een witkleurige Peugeot 205. Ter plaatse bleek dat een van de bewoners wakker was geworden door glasgerinkel. Hij zag dat een man aan de passagierszijde van zijn auto in het portierraam ging. De bewoner rende naar beneden en liep de tuin in. Hij riep luidkeels naar de inbreker. Hij zag dat de dief snel instapte in een witkleurige Peugeot en wegreed. Hij vermoedt dat een handlanger van de inbreker in de auto zat te wachten. De bewoner zag dat de ruit aan de passagierszijde was ingeslagen. De dief had de autoradio al gedemonteerd, maar in de auto achtergelaten. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen.

Politie onderzoekt inbraak in videotheek en tankstation

ZUNDERT: Vannacht is omstreeks 03.15 uur ingebroken in een videotheek aan de Molenstraat. De dieven hebben het slot van een deur aan de rechterzijde van de winkel geforceerd. Uit het pand zijn een kassalade, een LCD TV en enkele DVDs gestolen. De dieven zijn volgens getuigen op een scooter weggereden via het promenadepad.

BAARLE-NASSAU: Vannacht werd omstreeks 04.15 uur ingebroken in een tankstation aan de Alphenseweg. De inbrekers hebben met een breekijzer de toegangsdeur geforceerd. Er is nog een onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk