Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (8/1)

BERGEN OP ZOOM, 8 januari 2008

Twee arrestaties na controle auto op parkeerplaats

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de parkeerplaats bij benzinetankstation Mastpolder langs rijksweg A-58 twee personen aangehouden. Het gaat om een man die gesignaleerd stond en een man die zich niet kon legitimeren. De agenten controleerden daar een auto waarvan het kenteken aan de achterzijde slechts gedeeltelijk leesbaar was doordat het voorzien was van tyribs.

De bijrijder, een 23-jarige Roosendaler werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De bestuurder, een eveneens 23-jarige Roosendaler, werd ook gearresteerd. De auto waarin hij reed was niet verzekerd, bovendien stond er nog een vonnis van 400 euro open en moest zijn rijbewijs van de rechter nog worden ingenomen. Tijdens de verdere controle vonden de agenten een zakje henneptoppen in het dashboardkastje met een gewicht van 22 gram. Beide verdachten zij na het afwerken van de diverse zaken weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt verlichtingscontroles in Roosendaal en Zevenbergen

ROOSENDAAL: Agenten hebben vanmorgen op de Zundertseweg / Bovendonk nabij enkele scholen een verlichtingscontrole gehouden. Er werden 35 overtreders. Voornamelijk fietsers, gewaarschuwd. In verband met de CAO acties besloten de agenten het bij een waarschuwing te laten.

ZEVENBERGEN: De politie heeft vanmorgen ook op de Gildelaan een controle gehouden, ter hoogte van het Marklandcollege. Er werden 20 fietsers gewaarschuwd die zonder verlichting reden.

Man aangehouden voor diefstal koper

ROOSENDAAL : Afgelopen nacht om 04.45 uur is in zijn woning in Roosendaal een 26-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal van koper.

De Zeeuwse politie kreeg om 03.40 uur een melding dat er mogelijk een inbraak/diefstal gaande was op een terrein aan de Westelijke Spuikanaalweg in Rilland. Zeeuwse agenten troffen ter plaatse niemand aan maar zagen wel een auto staan waarvan het kenteken werd nagetrokken.De auto bleek eigendom van de verdachte. Hij is opgespoord en in zijn woning aangehouden. De man zat nog onder modder en in zijn auto lagen knipwerktuigen en koper. Hij is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid. (persbericht overgenomen van de politie Zeeland)

Auteur: Willem van Hooijdonk