Gemeente Woerden

Esther Vergeer krijgt 'gouden woerdje' van Woerden

04 jan 2008

persbericht
Burgemeester Hans Schmidt van Woerden reikte vrijdagavond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in een grote tent in het centrum van zijn stad een `gouden woerdje' uit. De reversspeld ging naar Esther Vergeer, één van de bekendste inwoners van Woerden.
De gouden speld, een eend in de vlucht, is speciaal gemaakt om uitdrukking te geven aan de bewondering van de Woerdense inwoners voor de prestatie die Esther Vergeer heeft neergezet op het gebied van het rolstoeltennis. Ze is niet alleen meervoudig wereldkampioen, maar ze heeft vooral een bijdrage geleverd aan het op een hoog niveau brengen van deze sport. Esther Vergeer wordt door haar stadgenoten genoemd en geroemd als "het beste visitekaartje van Woerden", "iemand met talent, doorzettingsvermogen en sportiviteit".

Woerden organiseerde op 5 oktober 2007 een snelle flitsenquete onder de inwoners om te informeren naar hoe trots zij op hun stad of dorp (Woerden bestaat uit de woonkernen Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld) waren. Van de 450 inwoners die meededen gaven er bijna 300 mensen aan dat vooral Esther Vergeer een `gouden woerdje' zou verdienen. Burgemeester Schmidt voegde nu de daad bij het woord en noemde dit woerdje een onderscheiding die geen formele onderscheiding is, maar misschien toch wel de meest-begeeerde onderscheiding die men zich zou kunnen wensen: een rechtstreekse vertaling van de waardering die de gewone burgers van Woerden voor deze sportvrouw hebben.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |