Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 8 januari 2008

Regio, 08-01-2008

Gewapende overval

ZWANENBURG, 7 januari - Drie onbekende mannen hebben rond 17:25 uur een lectuurwinkel/postagentschap overvallen aan de Dennenlaan.

De drie kwamen, met bivakmutsen op, de winkel in en bedreigden het personeel en de aanwezige klanten met vermoedelijk een vuurwapen. Met een onbekend geldbedrag verlieten zij de zaak en gingen er vandoor. De politie is op zoek naar getuigen die drie donkergeklede mannen (met of zonder bivakmuts) hebben gezien in de omgeving van de Dennenlaan tussen 17:10 - 17:35 uur. Rond 17:30 uur heeft een getuige de drie mannen (na de overval) op één bromfiets over de Dennenlaan zien rijden; zij gingen richting de brug naar Halfweg. Alle getuigen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche Haarlemmermeer via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Zowel het winkelpersoneel als de klanten waren zeer aangeslagen na de overval, voor hen is Slachtofferhulp beschikbaar. De districtsrecherche stelt een onderzoek in naar de overval.

Verkeerde belading

VELSEN-ZUID, 7 januari - De politie heeft rond 14:45 uur een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Haarlem een bekeuring van 390,-- gekregen omdat hij met een te hoge belading aan de zuidzijde van de Velsertunnel stond. De lading moest worden overgeladen op een lager voertuig.

Rijbewijzen ingevorderd van hardrijders

HOOFDDORP, 7 januari - De politie heeft tijdens een laserguncontrole op de N201 te Hoofddorp van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat zij de max. toegestane snelheid met meer dan 50 km/uur hadden overschreden. De controle vond plaats tussen 12:45 en 14:45 uur.

Banden lek gestoken

BEVERWIJK, 7 januari - De politie heeft zeven aangiften opgenomen van vernieling aan auto's in de omgeving van de Populierenlaan. Van meerdere auto's bleken de banden lek gestoken te zijn. De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over eventuele daders. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met basisteam Beverwijk via 0900-8844.

Wisseltruc

HEEMSKERK, 7 januari - Twee mannen hebben rond 14:50 uur personeel van een winkel aan De Prinsengalerij afhandig gemaakt middels een soort 'dreigende wisseltruc'. Een van de mannen wilde een artikel afrekenen en gaf het personeelslid een biljet van 50,--. Na het wisselgeld gekregen te hebben, dreigde hij vervolgens met vermoedelijk een mes om ook het biljet van 50,-- weer terug te geven. Hierna verlieten beide mannen de winkel. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding met letsel

WIJK AAN ZEE, 7 januari - De afd. Verkeersondersteuning heeft een onderzoek ingesteld naar de aanrijding tussen een auto en een bromfiets, die plaatsvond op de kruising Zeestraat met de Tussenwijkweg. Bij de aanrijding raakte de bromfietsster, een 17-jarig meisje uit Heemskerk, ernstig gewond. De auto, bestuurd door een 63-jarige Beverwijker, reed rond 11:50 uur vanaf de Tussenwijkweg de Zeestraat op en kwam op het fietspad in botsing met de bromfietsster, die op het fietspad reed. De Heemskerkse is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Geen rijbewijs

HAARLEM - 8 januari. Politieagenten bekeurden omstreeks 11.00 uur een 37-jarige Haarlemse automobilist. Tijdens een verkeerscontrole op de Jan van Krimpenweg bleek de man zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard.

Dodelijk ongeval Lisserbroek

De man die gisteren is overleden na het verkeersongeval op de Lisserweg, is een 39-jarige man uit Nieuw-Vennep. De afd. Verkeersondersteuning onderzoekt de toedracht van het ongeval. Zie hieronder het persbericht van 7 januari jl.:

Dodelijk ongeval in Lisserbroek

LISSERBROEK - 7 januari. Op de Lisserweg is om 10.30 uur een auto door nog onbekende oorzaak tegen een pijler van een spoorwegviaduct gereden. Daarbij is de auto in brand gevlogen. en grotendeels uitgebrand. In de auto zat op dat moment een persoon. De politie is direct een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van dit eenzijdige ongeval en naar de identiteit van het slachtoffer. Onduidelijk is vooralsnog of het gaat om een man of vrouw.