Politie Brabant-Noord

Politie-onderzoek naar overval succesvol

Zesde verdachte aangehouden

Rosmalen / 's-Hertogenbosch, 08-01-2008 o De politie heeft maandagmorgen een 20-jarige Bosschenaar aangehouden voor betrokkenheid bij de overval van 14 oktober op een groepje Rosmalense jongeren. Hij is de zesde aangehouden verdachte en in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 oktober werden vijf jongeren op de Abraham-Kuyperborch in Rosmalen op grove wijze aangevallen en beroofd door een groep van ongeveer 12 personen. Twee 18-jarige mannen uit Rosmalen werden onder bedreiging gedwongen tot afgifte van hun GSM en kledingstukken. Een derde slachtoffer moest eveneens zijn kleding afgeven. Ook kregen ze klappen met een knuppel.

Eerste verdachten aangehouden De politie startte een uitgebreid onderzoek. Op maandag 10 december werden drie Bosschenaren aangehouden: Twee mannen van 18 en 21 jaar en een vrouw van 24 jaar. Bij huiszoekingen in 's-Hertogenbosch en Eindhoven heeft de politie goederen die verband houden met de overval aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook werden twee vuurwapens aangetroffen. Lopende het verdere onderzoek zijn enkele personen als verdachte gehoord terzake heling van de gestolen goederen.

Politie zet onderzoek voort Op 21 december zijn voor de overval een vierde en vijfde verdachte aangehouden: Twee mannen uit Rosmalen van 16 en 22 jaar. En maandag 7 januari is de zesde verdachte aangehouden. Van de zes zitten er nog twee verdachten vast. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.