Persbericht

Siemens PLM Software bereikt mijlpalen in digital lifecycle simulation ~ pionier in computer-aided-engineering (CAE) haalt belangrijke klanten en nieuwe topman binnen ~

's Hertogenbosch, 8 januari 2008 - Siemens PLM Software, een divisie van Siemens Automation and Drives (A&D) en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), heeft een aantal belangrijke mijlpalen behaald in het snelgroeiende marktsegment van digital lifecycle simulation - oftewel computer-aided-engineering (CAE) - voortbouwend op de geïntroduceerde CAE-technologie in 2007.

De belangrijkste van deze mijlpalen is het binnenhalen van twee in het oog springende klanten, die vooral kozen voor Siemens PLM Software vanwege zijn expertise op het gebied van CAE:


- Liao He Petroleum; een belangrijk onderdeel van China National Petroleum dat het op twee na grootste olieveld in China bezit. "NX is goed in het analyseren van het productieproces", zegt Gao Yuanwen, hoofd van de IT-afdeling. "Samen met de krachtige NX Nastran solver, de geavanceerde pre- en post-processors en de complete integratie met NX CAD is dat doorslaggevend geweest in onze keuze. We hebben het nog maar kort in gebruik, maar nu al zijn we goed op weg om onze doelstellingen te halen."


- De Frans-Duits-Spaanse Eurocopter Group is 's werelds grootste helikopterfabrikant en onderdeel van EADS, een toonaangevend bedrijf in de luchtvaart en aanverwante diensten. Eurocopter koos Femap® en NX Nastran(TM) als vervanger voor MSC.Nastran(TM) for Windows® als een geïntegreerd platform voor stressanalyse en de ontwikkeling van militaire helikoptersystemen. "Met de geïntegreerde Visual Basic interface van Femap kunnen we onze calculatie-tools goed integreren; dit helpt de verdere post-processing en het uitvoeren en documenteren van stressanalyses en dan met name composite structures. Dat zorgt weer voor een sneller geautomatiseerd proces", aldus Cristopher Bach, woordvoerder van Eurocopter.

Ook stelt Siemens PLM Software Ken Blakely aan. Hij werkte hiervoor 23 jaar bij MSC Software in de digital lifecycle simulation-industrie als vice-president CAE Business Development. Blakely vervulde bij MSC Software verschillende managementposities, waaronder het aansturen van de Global Sales, Marketing, Software Development en Professional Services teams. Zijn laatste positie was als vice-president van Global Services. Bij Siemens PLM Software gaat Blakely zich samen met de Marketing en Productgroepen richten op het opzetten van sales-programma's. Deze moeten ervoor zorgen dat de wereldwijde CAE-omzet van Siemens PLM Software groeit. Hij rapporteert aan John Graham, de executive vice-president van Global Sales & Services bij Siemens PLM Software.

"Het binnenhalen van deze belangrijke klanten laat niet alleen ons groeiende aandeel in CAE-activiteiten zien, maar ook dat onze CAE-oplossingen waardevol zijn voor zowel grote als middelgrote ondernemingen", zegt Graham. "Dit is het ideale moment om Ken aan ons team toe te voegen. Zijn missie is om onze groeidoelstellingen te behalen, door onze investering in CAE optimaal te gebruiken. Met Ken hebben we een bewezen leider in onze sales-organisatie die zich helemaal kan wijden aan CAE. We zijn ervan overtuigd dat we door deze extra focus kunnen voldoen aan de toegenomen vraag voor onze simulatie-producten."

Nieuw onderzoek en de introductie van technologie benadrukken leiderschap in CAE De aanstelling van Blakely volgt op een rapport van management consultingbedrijf Spar Point Research LLC, getiteld 'Enabling digital simulation and analysis'. In het rapport zijn 'best practices' in simulatie bestudeerd in bijna alle verticale industrieën, waaronder luchtvaart en defensie, de productie van vliegtuigmotoren, automotive powertrain, consumentenelektronica, wegenbouw en medische apparatuur. Eén van de bevindingen van het rapport is dat bedrijven CAE-analyse gebruiken in het hele productieproces - van vroege conceptontwerpen tot aan de productietechniek.

"Hoewel de bedrijven uit verschillende segmenten komen, waren ze allemaal op zoek naar dezelfde mogelijkheden om digitale simulatietechnologie te gebruiken in het hele productieproces", aldus Bruce Jenkins, President of research bij Spar Point. "Deze functionele mogelijkheden laten bedrijven digitale simulatie meer en meer in de product lifecycle toepassen. Siemens PLM Software loopt voorop in het ontwikkelen van die mogelijkheden."

In het Spar Point-rapport worden acht functies genoemd die een leverancier van simulatietechnologieën moet leveren om te voldoen aan de behoeften van bedrijven. Het afgelopen jaar heeft Siemens PLM Software simulatietechnologie geïntroduceerd die deze functies levert: NX (geïntroduceerd in april 2007) en Teamcenter® (geïntroduceerd in oktober 2007).

Met NX 5 introduceerde Siemens PLM Software negen nieuwe simulatieproducten. Het Teamcenter 2007-portfolio omvat diverse vernieuwingen in simulatiedata-management. Deze nieuwe technologie komt tegemoet aan acht analysebehoeften van gebruikers, zoals die in het rapport van Spar Point zijn benoemd:


1. Schaalbaarheid en consistentie - medewerkers in alle delen van de organisatie en in alle fases van de productontwikkeling kunnen productiever zijn.
2. Het genereren van een intelligent model - zodat de miljoenen die bedrijven investeren in productontwikkeling en -ontwerp goed besteed zijn
3. Productiviteit op industrieel niveau - tegemoetkomen aan de trend dat modellen steeds groter en complexer worden.
4. Multiphysics, multidisciplinair - het koppelen van simulatietoepassingen, zodat de uitkomst van de ene simulatie gebruikt kan worden als input bij de andere.
5. Open integratie - bedrijven in staat stellen veel specifieke analyse-tools te gebruiken.
6. Visualisatie en collaboratie - Iedereen in staat stellen elkaar informatie en data te laten raadplegen en delen.
7. Herbruikbare processen en kennis - ter ondervanging van tijdgebrek en een tekort aan getrainde professionals.
8. Simulatie proces management - om de grootste valkuil van digitale simulatie te ondervangen; namelijk het gebrek aan aandacht voor het managen van CAE data en processen.

"Bij elkaar vertegenwoordigen deze hoofdpunten belangrijke mijlpalen in het doel van Siemens PLM Software om ons leiderschap in CAE te versterken", zegt Tony Affuso, directeur en CEO van Siemens PLM Software. "Met veertig jaar ervaring op het gebied van CAE loopt Siemens PLM Software al lange tijd voorop in dit segment. We zijn erg blij met de kans om nieuwe klanten te bedienen."

Voor het downloaden van het Spar Point rapport en meer artikelen over digitale simulatie of voor meer informatie over NX 5 en Teamcenter 2007, ga naar www.siemens.com/plm.