Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 08/01

TILBURG, 8 januari 2008

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 03.15 uur, in de Indigolaan een 46-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau werd van de man een ademtest afgenomen. De test wees uit dat hij vier maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol in zijn bloed had, namelijk 880 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde tien glazen bier te hebben gedronken. Voorzien van een rijverbod van 11 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

HILVARENBEEK In de Van der Heijdenstraat controleerde de politie vanmorgen rond 01.30 uur een 47-jarige automobilist uit Esbeek. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 485 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen beide bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.

Tilburger overtreedt winkelverbod

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 19.15 uur in een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 44-jarige Tilburger aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man liep in de winkel rond terwijl hem vorige week een winkelverbod was uitgereikt nadat hij zich schuldig had gemaakt aan het plegen van winkeldiefstal. Gewaarschuwde agenten namen de man van de beveiligingsmedewerker over het brachten hem naar het bureau. Daar verklaarde de verdachte niet te weten een winkelverbod te hebben.

Politie arresteert Tilburger voor heling cq diefstal crossmotor

TILBURG De politie heeft gistermiddag op het hoofdbureau van politie aan de Ringbaan West een 19 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal cq. heling van een crossmotor op 22 juli jl. De eigenaar, een 33-jarige Tilburger deed hiervan aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie zag op 22 juli Jl. op de Ringbaan West een crossmotor met daarop twee personen rijden. De motor viel op omdat de opzittende geen helm droegen. Bij het zien van de politie reed de motor weg. In de Afrikaanderstraat trof de politie korte tijd later de motor aan. Het voertuig bleek na onderzoek van diefstal afkomstig te zijn. De motor was op 21 juli jl. vanaf een achterplaats van een woning aan de Burgemeester Vissersstraat weggenomen. De aangehouden verdachte staat bekend als een actieve veelpleger die volgens het veelplegers protocol in verzekering gesteld is.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

TILBURG De politie trof gistermorgen even na 10.30 uur bij een woning aan het Wolplein een inwerking zijnde wietkwekerij aan. De kwekerij huisveste in totaal 78 planten. De bewoonster, een 37-jarige vrouw is aangehouden.

De politie stelde op het adres een onderzoek in, na verkregen informatie. Buiten voor de woning roken de agenten een sterke henneplucht. Achter de woning trof de politie in een schuur/berging een in werking zijnde kwekerij aan. De verdachte verklaarde op het bureau niets te weten van de kwekerij.

In de Hoefstraat ontmantelde de politie gistermorgen rond 10.00 uur in een woning een in werking zijnde hennepkwekerij. Op de eerste verdieping trof de politie een wietplantage aan met daarin 193 planten. Zowel de planten als de benodigdheden zijn in beslag genomen. In de woning werden twee Tilburgse mannen van 20 en 35 jaar aangehouden.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Tilburgse overtreedt gebiedsontzegging

TILBURG De politie heeft gistermorgen rond 10.30 uur op de Gasthuisring een 45-jarige tilburgse vrouw aangehouden voor het overtreden van de gebiedsontzegging. Surveillerende agenten zagen ze fietsen in de richting van het Wilhelminapark. Bij de agenten was het bekend dat de vrouw een gebiedsontzegging heeft tot 26 januari. Hierover is ze aangesproken en aangehouden.

Politie achtervolgt gestolen auto

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een achtervolging die vanmorgen rond 00.30 uur startte bij het Westerpark. Tijdens de achtervolging botste de verdachte-auto in de Nassaustraat tegen een geparkeerde auto. Er raakte niemand gewond. Onderzoek wees uit dat de achtervolgde auto van diefstal afkomstig was.

Vanmorgen zagen surveillerende agenten in de Jacques Oppenheimstraat een rode personenauto rijden, met daarin enkele inzittenden. Deze inzittenden gedroegen zich verdacht en trokken de aandacht van de agenten. Bij het zien van de politie gaf de bestuurder van de rode auto gas en vluchtte weg. De auto reed met hoge snelheid door het Westerpark richting de Jagerslaan. Via diverse wegen vervolgde de auto via de Postelsehoeflaan zijn weg richting de Ringbaan West. De Ringbaan werd rechtdoor overgestoken waarna de auto zijn wegreed richting Nassaustraat. Daar nam de auto de middengeleider waardoor de wielen los van het wegdek kwamen. In de Nassaustraat verlieten de inzittenden de auto en vluchtten via de brandgangen weg. Te voet zette de politie de achtervolging in, in de Prinsessenbuurt. Het lukte de inzittenden te ontkomen. Onderzoek wees uit dat de rode auto van diefstal afkomstig was. De auto is kort na middernacht ontvreemd uit de Redemptoristenstraat. Tijdens de achtervolging in de rode auto op het Nassauplein in aanrijding gekomen met een geparkeerde auto. De politie stelt een onderzoek in naar de inzittenden.

Politie deelt 50 waarschuwingen uit tijdens verlichtingscontrole

TILBURG De politie heeft vanmorgen tijdens een verlichtingscontrole op verschillende locaties in totaal 50 waarschuwingen uitgedeeld. In verband met de CAO acties besloten de agenten niet te verbaliseren. In de Generaal Smutslaan kregen 33 fietsers een wijzende vinger en op het Wilhelminapark nog eens 17.

Auteur: Desiree Brabers