Provincie Noord-Brabant

Openbare besluitenlijst

Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 8 januari 2008

1. Groene Delta Voor het uitvoeringsprogramma De Groene Delta hebben Gedeputeerde Staten E5,3 miljoen beschikbaar gesteld. Een samenwerkingsovereenkomst met alle partijen binnen De Groene Delta wordt in januari ondertekend. Het uitvoeringsprogramma De Groene Delta leidt tot een schoner, aantrekkelijker en toegankelijk landelijk gebied rond 's-Hertogenbosch. Het project is onderdeel van de reconstructie van het landelijk gebied in Brabant, in dit geval de groene gordel rond de Brabantse hoofdstad. De komende jaren wordt geïnvesteerd in natuur, water en recreatie.

2. Vragen SP over Eindhoven Airport De statenfractie van de SP heeft vragen gesteld over de Regionale Overeenkomst Eindhoven Airport en wat de bevoegdheden van Gedeputeerde Staten zijn. Het college antwoordt dat in geval van overeenkomsten GS de bevoegdheid hebben om daar zelf over te besluiten, zoals is vastgelegd in de Provinciewet. Gedeputeerde Staten schrijven dat de betrokken statencommissies steeds zijn geïnformeerd over de ontwikkelingen inzake de nieuwe overeenkomst over Eindhoven Airport. Dat zal ook gebeuren bij het afsluiten van de nieuwe overeenkomst. Op de vraag van de SP of er een deadline is voor het sluiten van de overeenkomst, antwoorden GS dat er geen harde tijdslimiet aan het proces is gebonden.

3. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Zundert voor bouw van 1 woning in het kader van de regeling ruimte voor ruimte aan de hoek Pannenhoefsebaan en de Hoefstraat te Rijsbergen, de gemeente Woudrichem voor uitbreiding Prinsentuin College met een praktijkruimte aan de Buitenlaan 2 te Andel, de gemeente Deurne voor ruimte-voor ruimte-woning aan de Hoek Korteweg/Halvemaanweg en de gemeente Geertruidenberg voor woningbouw in het kader van het project Dongeburg ten zuiden van de Stationsweg.

Gedeputeerde Staten hebben een verklaring van geen bezwaar geweigerd tbv het gebruik van een tweede agrarische bedrijfswoning als burgerwoning aan de Annevillelaan 232 te Ulvenhout AC.


---- --