Lawson Software rapporteert omzetstijging van 18 procent

Stijgende verkoop software licenties en omzetgroei door onderhoudscontracten zorgen voor een goed tweede kwartaal

Vianen, 8 januari 2008 - Lawson Software, Inc. (Nasdaq: LWSN) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2008, dat eindigde op 30 november 2007. In het tweede kwartaal werd een omzet (op basis van GAAP) gerealiseerd van 218,6 miljoen dollar, vergeleken met 184,5 miljoen dollar in dezelfde periode van het fiscaal jaar 2007. Dit betekent een stijging met 18 procent. De omzet uit de verkoop van licenties steeg met 50 procent tot 33 miljoen dollar. Bovendien steeg de omzet door onderhoudscontracten met 19 procent tot 84,7 miljoen dollar. De omzetstijging uit consultancy kende een stijging van 10 procent tot 100,9 miljoen dollar.

De nettowinst in het tweede kwartaal bedroeg 3,7 miljoen dollar (GAAP), oftewel 2 dollarcent per aandeel. In hetzelfde kwartaal van het fiscale jaar 2007 werd een nettoverlies geleden van 3,5 miljoen dollar, oftewel 2 dollarcent per aandeel. De verbetering van de nettowinst ten opzichte van vorig jaar is voornamelijk toe te schrijven aan de toenemende verkoop van software licenties en de stijgende omzet van maintenance.

"Het tweede kwartaal toont aan dat de groei zich wereldwijd doorzet in alle regio's en in alle verticale markten", zegt Harry Debes, voorzitter en CEO bij Lawson Software. "De financiële resultaten tonen aan dat Lawson een goede koers vaart en verder groeit."

Het volledige Engelstalige bericht vindt u via: http://www.lawson.com/wcw.nsf/pub/new_85E585

Over Lawson
Lawson levert software en implementatiediensten aan 4.000 klanten in de industrie, distributie, onderhoudssector en dienstverlening in 40 landen wereldwijd. Lawsons oplossingen omvatten Enterprise Performance Management, Supply Chain Management, Enterprise Resource Planning, Customer Relationship Management, Manufacturing Resource Planning, Enterprise Asset Management en industriespecifieke applicaties. De Lawson-software helpt klanten om hun processen te stroomlijnen, kosten te verlagen en efficiency te verhogen. Lawson heeft 40 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in St. Paul (VS). Kijk voor meer informatie op: www.lawson.com.