Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 08/01

OOSTERHOUT NB, 8 januari 2008

Politie houdt mannen aan voor huiselijk geweld

GEERTRUIDENBERG De politie heeft gisterenmorgen tegen 11.00 uur in een woning in Geertruidenberg een 52-jarige inwoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op maandag 07 januari jl. zijn 46-jarige vrouw in de woning te hebben bedreigd.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling met elkaar wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict pakte de verdachte een mes uit de keuken en bedreigde daar zijn vrouw mee.

GEERTRUIDENBERG De politie heeft vanmorgen rond 07.45 uur in een woning in Geertruidenberg de 39-jarige bewoner aangehouden voor mishandeling. De man kneep tijdens een conflict met zijn 38-jarige ex-vrouw haar keel dicht. Een familielid kwam tussenbeiden en hield de verdachte na de mishandeling op afstand.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

OOSTERHOUT De politie heeft vanmorgen in een woning in de Waterbeemd een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold. Agenten troffen de kwekerij aan op de zolderverdieping van de woning. In het pand is een 22-jarige bewoner aangehouden. De zolderverdieping huisveste 366 planten. De stroom werd illegaal afgetapt.

OOSTERHOUT In een woning aan de Lijndonk trof de politie een zojuist geoogste kwekerij aan. De stroom ten behoeve van de kwekerij bleek na onderzoek illegaal te zijn afgetapt. In de woning trof de politie een 45-jarige bewoonster aan. De vrouw legde een bekennende verklaring af.

DORST In een bedrijfshal in De Vliert trof de politie vanmiddag een hennepknipperij aan. Op het moment van de controle bevonden zich vier personen in de ruimte. Er werden 10-tallen kilos henneptoppen in beslag genomen. Naast de toppen trof de politie ook 36 moederplanten aan. De verdachten, een 55-jarige vrouw en drie mannen van 45, 50 en 59 jaar, allen afkomstig uit Breda zijn aangehouden.

Auto ontvreemd bij woninginbraak

HULTEN De politie onderzoekt een inbraak in een woning die vanmorgen gepleegd is op de Oude Baan. De bewoner, een 37-jarige man deed aangifte.

Rond 02.30 uur hoorden de bewoners glasgerinkel. Op dat moment kke de aangever naar buiten en zag zijn auto, een Mercedes gekentekend 26-JJ-JB wegrijden. Onderzoek wees uit dat onbekenden ingebroken hadden in de woning. Door de ruit aan de voorzijde te vernielden lukte het de inbrekers de woning te betreden. Vanuit het pand werden autosleutels weggenomen.

Dongenaar met brommobiel op rijksweg A-27

OOTERHOUT / BREDA: Vanmiddag is omstreeks 14.20 uur door de regiopolitie en de KLPD een bejaarde Dongenaar van de rijksweg A-27 gehaald die met zijn brommobiel over de rechterrijstrook van rijksweg A 27 reed in de richting van Tilburg. De man was naar eigen zeggen bij de afslag Oosterhout / Dongen de rijksweg opgereden. Hij had gewoon de borden Tilburg gevolgd. Vanwege de verkeersgevaarlijke situatie is de man onder begeleiding van de politie van de rijksweg afgehaald. Hij heeft voor zijn gevaarlijke gedrag een bekeuring gekregen. De agenten hebben een alternatieve route naar Tilburg gewezen.

Politie waarschuwt tijdens fietsverlichtingsactie

DONGEN Agenten stelden vanmorgen in de Minseigneur Schaepmanlaan een fietsverlichtingscontrole in. Agenten waarschuwden 20 fietsers voor rijden zonder voor en/of achterlicht. In verband met de CAO-acties besloten de agenten niet te verbaliseren.

WAALWIJK / KAATSHEUVEL De politie stelde vanmorgen op meerdere locaties een verlichtingscontrole in. In totaal deelden agenten 184 waarschuwingen uit. Bij de Overlaat aan de Eikendonklaan in Kaatsheuvel ontvingen 100 scholieren een wijzende vinger en bij het Mollercollege aan de Vossenberselaan in Waalwijk werden nog eens 84 waarschuwingen uitgedeeld.

Bromfietsers frontaal in aanrijding.

WAALWIJK Bij een frontale aanrijding op de Melkvonderweg raakte vanmorgen, even na 08.00 uur, een 18-jarige jongen en een 34-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Waspik gewond. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

De 18-jarige jongen reed als bestuurder op een bromfiets over de Melkvonderweg in de richting van de Taxandrieweg. De 34-jarige vrouw reed als bromfietsbestuurster vanuit tegemoetkomende richting over de Melkvonderweg. Tussen beiden ontstaat een frontale aanrijding waarbij beide betrokkenen ten val komen.

Auteur: Desiree Brabers