Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ambassade helpt gestrande Nederlanders naar huis

08 jan 2008 | De ruim zestig in Teheran gestrande Nederlandse reizigers gaan naar verwachting vanmiddag naar huis. Zij waren zondag gestrand op het vliegveld van Teheran omdat hun vlucht naar Amsterdam wegens hevige sneeuw was afgelast. De Nederlandse ambassade heeft de reizigers maandag onderdak aangeboden.

Maandagavond bracht een team van de ambassade een groot deel van de groep onder in de residentie van de ambassadeur en in de woning van een ambassademedewerker. Een ander deel van de groep werd naar een hotel gebracht. Ook regelde de ambassade 72-uurs visa zodat de Nederlanders het vliegveld tijdelijk mochten verlaten. Een klein aantal Nederlanders koos ervoor op het vliegveld te blijven.

Op dit moment is nog niet bekend hoe laat de vertraagde vlucht zal vertrekken, maar naar verwachting zal dat vanmiddag nog gebeuren. De ambassade onderhoudt contacten met de luchtvaartmaatschappijen en lokale autoriteiten hierover. Mochten de Nederlanders vannacht opnieuw de nacht in Teheran door moeten brengen, dan zorgt de ambassade voor hotelaccommodatie.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl