Ingezonden persbericht


FileMakers Bento nu verkrijgbaar

Organiseert Adresboek, iCal en meer vanaf één plek

Utrecht, 8 januari 2008 - Bento, de door FileMaker ontwikkelde database die het persoonlijke leven organiseert van Mac OS X v.10.5 Leopard-gebruikers, is met ingang van vandaag verkrijgbaar in het Engels. Bento is de optelsom Leopard, Adresboek, iCal, iPhone en .Mac, met de FileMaker-database en een logisch vervolg voor Mac-gebruikers om hun persoonlijke leven beter en makkelijker te organiseren, vanaf één eigen plek waar hun gegevens samenvloeien en samenwerken. Bento beheert relaties, agenda´s, projecten en evenementen, voor werk, gezin, school en vereniging.

Bento maakt het allemaal mogelijk:

· Beheren van enorme hoeveelheden relatiegegevens.
· Coördineren van bijvoorbeeld afspraken of feesten, of inzamelingsacties.
· Volgen van projecten, opdrachten en sluitingsdata.
· Verbinden van met elkaar gerelateerde gegevens.
· Prioriteiten toekennen aan taken.

· Catalogiseren van producten, bijhouden van donaties, inventariseren.
· Bijhouden van gewerkte uren en betaaltermijnen.
· Toekennen van kwalificaties aan dienstverleners en verkopers.
· Creëren van eigen video- en audiotheken, of andere mediaverzamelingen.
· Opslaan van documenten en foto´s voor projecten en evenementen.

Prijs en Beschikbaarheid
Bento is verkrijgbaar voor 39 Euro, inclusief BTW. Een een gezinsverpakking met vijf licenties kost 79 Euro, inclusief BTW. Bento is verkrijgbaar via de FileMaker Web winkel http://www.filemaker.nl/store/fm_store_nl/bento, bij Apple retailers, webwinkels en bij andere softwareverkooppunten. Voor meer informatie of om Bento te kopen ga naar http://www.filemaker.nl/pr/bento/.

Positieve commentaren in de pers:
Sinds de beschikbaarheid van de Bento-proefversie op 13 november, is deze meer dan 140.000 keer gedownload. Dit leidde ook tot lovende berichten van media uit de Benelux:

"Er is voorzien in een integratie met het Adresboek van Apple en iCal, zodanig dat wijzigingen die in Bento worden aangebracht ook meteen doorgevoerd worden in de Apple applicaties." MacFreak, 13 november 2007

"FileMaker zoekt het in de persoonlijke levenssfeer. De softwaremaker bracht dinsdag een publieke ´preview´-versie uit van zijn minidatabase annex Personal Information Manager ´Bento´. Het pakket is speciaal ontworpen voor Mac OS X 10.5 en maakt daar direct gebruik van software als iCal, Adresboek en Core Animation." MacFan, 13 november 2007

"Bento bevat directe links naar het Mac OS X-adresboek en iCal, gebruiksklare sjablonen en thema´s en biedt een stijlvolle manier om al je informatie te ordenen." iPhoneclub, 14 november 2007

Systeem benodigdheden
Bento vereist Mac OS X v.10.5 Leopard op een Mac computer met een Intel, PowerPC G5 of PowerPC G4 (867MHz of sneller) processor. Een minimum van 512MB of RAM en 1GB harde schijf ruimte wordt aanbevolen. Een CD-drive is vereist voor installatie van de software.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van databasesoftware. Wereldwijd gebruiken miljoenen werkgroepen en individuele personen FileMaker om productiever en efficiënter te werken. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software biedt een legendarisch gebruiksgemak. Naast de FileMaker-productreeks biedt FileMaker ook kant-en-klare oplossingen om informatie te delen, van desktop tot internet. FileMaker is de databasesoftware-divisie van Apple Computer. Meer informatie is te vinden op http://www.filemaker.nl/.

Meer informatie:
FileMaker Nederland
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
filemaker@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39