Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer en Ronde van het Groene Hart tekenen voor Start

De gemeente Zoetermeer en de Stichting Ronde van het Groene Hart ondertekenen vandaag om 15.00 uur een overeenkomst over de Ronde van het Groene Hart. Afgesproken is dat de wielerprofs die deelnemen aan de 2e Campina Ronde van het Groene Hart op 23 maart 2008 in Zoetermeer aan de start komen. De overeenkomst voorziet ook op een optie voor de jaren daarop: opnieuw een start in 2009 en in 2010 de finish in Zoetermeer, afhankelijk van instemming van de Zoetermeerse Gemeenteraad.

Patrick van Domburg, wethouder van onder meer stadspromotie van Zoetermeer, Paul Nouwen, voorzitter van de Stichting Ronde van het Groene Hart en Herman Brinkhoff, Koersdirecteur van de Stichting zetten vandaag, dinsdag 8 januari, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Dit gebeurt in de Zoetermeerse stand van de stichting Floravontuur promotie Zoetermeer op de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De vakantiebeurs wordt gehouden tot en met zondag 13 januari.

Wethouder van Domburg is meer dan blij dat het wielerfestijn naar Zoetermeer komt: De populariteit van het evenement neemt alleen maar toe. Met de overeenkomst die wij hebben gesloten, is onze stad verzekerd van ruime (media) aandacht. Als wethouder stadspromotie juich ik dat toe. Daarbij is het doel van de Ronde - meer aandacht voor het Groene Hart - ons uit het hart gegrepen. Wij zijn er klaar voor en zien in maart graag zoveel mogelijk toeschouwers bij de start.

De voorzitter van de Stichting de Ronde van het Groene Hart, Paul Nouwen, zegt verheugd te zijn over de overeenkomst met Zoetermeer. In
2007 was Zoetermeer al doorkomstplaats van de Ronde en was de eerste tussensprint in Zoetermeer. Nu is Zoetermeer in 2008 startplaats van de 2e Campina Ronde van het Groene Hart, met alles wat dat met zich mee gaat brengen. Zoetermeer ligt op een belangrijke plek in het Groene Hart en beseft de waarde ervan ten volle voor de economie en als zeer belangrijk woongebied voor de leefbaarheid. Het is vooral verheugend dat we nu in Zoetermeer kunnen starten dankzij de actieve gemeente en het bedrijfsleven.

De Ronde van het Groene Hart is bedoeld om het Groene Hart in één klap op de kaart te zetten. Behalve voor de wedstrijd is er ook ruimschoots aandacht voor het landschap waar de renners doorheen rijden en de steden en dorpen waar ze door of langs fietsen. Daarnaast is er een cultuurprogramma met 6 debatavonden, te beginnen in Zoetermeer op donderdag 7 februari a.s. om 20.00 uur in Dutch Water Dreams, en een slotsymposium op 20 maart over actuele zaken die spelen in het Groene Hart.
Voor meer informatie zie www.rondevanhetgroenehart.nl.