Modint


Persbericht

MODINT-Voorwaarden gaan de NTKC-Voorwaarden vervangen

Zeist, 8 januari 2008

Vanaf 1 januari 2008 kunnen leveranciers en afnemers van textiel- en kledingproducten gebruik maken van nieuwe branche verkoop-, levering- en betalingvoorwaarden. Deze MODINT-Voorwaarden vervangen de bekende NTKC- Voorwaarden, die tot uiterlijk 31 mei 2008 gebruikt kunnen worden.

Vanwege gewijzigde Europese en nationale wetgeving, jurisprudentie en veranderingen in de markt was het noodzakelijk de NTKC-Voorwaarden aan te passen. Na intensieve onderhandelingen tussen MODINT, Mitex, Intres en Euretco en raadpleging van de door genoemde organisaties vertegenwoordigde ondernemingen, is de inhoud van de MODINT-Voorwaarden eind 2007 definitief vastgesteld.

De MODINT-Voorwaarden verdelen de risicos die verbonden zijn aan het zakendoen in de textiel- en kledingsector op evenwichtige wijze tussen leverancier en afnemer. Zij bieden het breedst mogelijke gelijke speelveld voor alle marktpartijen samen, maar laten tegelijkertijd de nodige ruimte voor individuele keuzes. De MODINT-Voorwaarden ondersteunen een verdere professionalisering van de branche en stellen zowel leverancier als afnemer in staat zich te richten op de essentie van hun bedrijfsvoering: het vermarkten van actuele collecties textiel- en kledingartikelen van goede kwaliteit voor de juiste prijs.

Nadere informatie voor de pers,