Leiderdorp Woninginbraken

In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 januari is ingebroken in twee woningen. Bij een derde woning is het gebleven bij een poging. Bij een woning aan de Maarten 't Hartstraat ontdekte de bewoner 's morgens de inbraak. Het slot van de achterdeur bleek geforceerd te zijn. Uit de woning zijn een handtas en een flatscreen televisie gestolen. Bij een andere woning in dezelfde straat heeft men ook geprobeerd via de achterdeur binnen te komen. Dit mislukte. De achterdeur van een woning aan het Jonkhof werd vermoedelijk opengehengeld waarna men de woning binnen kon komen. Uit deze woning werden twee laptops gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Woubrugge 2e Verdachte brandstichtingen heeft bekend

In het onderzoek naar een aantal branden, diverse vernielingen en kleine diefstallen is maandag 7 januari een tweede verdachte aangehouden. Het gaat hier om een 27 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij heeft bekend dat hij met een 23 jarige man uit Jacobswoude de feiten heeft gepleegd. De verdachte uit Jacobswoude werd op 18 december aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. De verdachte uit Alphen aan den Rijn wordt donderdag 10 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. De feiten deden zich voor in de nacht van 17 op 18 december van vorig jaar. Er werd een scooter, een auto en een poort in brand gestoken. Tevens werd er een ruitenwisser van een auto vernield, een tankklepje en -dop opengebroken, cd's uit een auto meegenomen en een ruit van een kapperszaak vernield. Dankzij een alerte getuige kon de politie toen snel de 1e verdachte aanhouden. Een motief voor hun feiten hadden de verdachten niet. Zij hadden wel gedronken.

Schoonhoven Verkeersongeval

Een 90 jarige man uit Schoonhoven is dinsdag 8 januari om 08.15 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 43 jarige automobiliste uit Bergambacht. De vrouw reed over de Rotterdamseweg in de richting van het Henri Dunantplein. De overstekende man werd bij het zebrapad aangereden. Hij werd met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.