Politie Zeeland

O-0051-2008 Container met paardenmest gekanteld, Bruinisse
Op de N59 is dinsdagmorgen rond 06.30 uur een container, geladen met paardenmest, van een aanhanger gevallen.
Een vrachtwagen met aanhanger met daarop twee containers geladen met paardenmest raakte met de rechterwielen van de aanhanger in de berm. De chauffeur, een 28-jarige Belg, stuurde vervolgens de vrachtwagen naar links waardoor de aanhanger ging slingeren en op zijn kant belandde. De container die op de aanhangwagen was bevestigd, raakte los en kwam aan de linkerzijde van de weg in de berm tot stilstand. De paardenmest kwam gedeeltelijk in de berm en op het wegdek terecht. De vrachtwagen is met de gekantelde aanhanger ongeveer 100 meter over het wegdek geschoven. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Tijdens de bergingswerkzaamheden werd het verkeer omgeleid. Dit heeft ongeveer 5 uur geduurd.

Z-0052-2008 Politie rolt hennepkwekerij in koopwoning op, Terneuzen
De politie heeft dinsdagmorgen in een koopwoning in de Vondelstraat een professionele hennepkwekerij opgerold.
Naar aanleiding van een aantal meldingen is onderzoek gedaan naar deze hennepkwekerij. Dit leidde vanmorgen tot het binnentreden in de woning. In de woning werden twee kwekerijen aangetroffen nl. in de woonkamer en een slaapkamer. In totaal zijn bijna 300 volgroeide hennepplanten aangetroffen en geruimd. De straatwaarde van deze oogst wordt geschat op zo'n 80.000 euro.
In de woning werden geen verdachten aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in. Door medewerkers van Delta is de meter meegenomen voor onderzoek omdat er mogelijk illegaal stroom werd afgetapt.

Sinds het najaar van 2006 worden, na de ondertekening van een overeenkomst tussen gemeenten, Delta, woningcorperaties, politie en justitie, de bestrijding van hennepkwekerijen gezamenlijk aangepakt. In deze overeenkomst werd o.a. geregeld dat huurders uit hun woning werden gezet als ze thuis hennep teelden.
Waarschijnlijk daardoor is er nu een duidelijke verschuiving naar het kweken van hennep in koopwoningen zichtbaar.

De politie roept nogmaals de burgers op om bij overlast of het vermoeden van een hennepkwekerij om te bellen op 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000.
In Zeeuws Vlaanderen is een gratis drugsoverlastlijn, bel hiervoor 0800-0225085.