Gemeente Leiden

Datum 8 januari 2008

Nummer 080108-a

Start Zorgproject Kompas

Samenwerkingsproject gemeente Leiden, de regiogemeenten en Stichting ActiVite*

Vandaag is het Zorgproject Kompas feestelijk van start gegaan. In dit project volgen mensen die een uitkering ontvangen een opleiding tot Assistent Hulp bij het Huishouden bij de Stichting ActiVite. Deze praktijkgerichte opleiding duurt drie maanden en wordt gevolgd met behoud van uitkering. Aansluitend krijgen de deelnemers een arbeidscontract bij de Stichting ActiVite voor negen maanden. Bij goed functioneren volgt daarop een contract van één jaar. Het project duurt twee jaar. In 2008 zullen in totaal vier groepen starten van maximaal 20 deelnemers.

Het project biedt een opleiding en werkervaring aan gemotiveerde mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Daarnaast kunnen ook anderen die in aanmerking komen voor gesubsidieerde arbeid zich aanmelden. Dit zijn bijvoorbeeld voormalige WIW/ID'ers of niet-uitkeringsgerechtigden tot 27 jaar. De gemeente Leiden en de regiogemeenten bieden hun klanten hiermee een kans om een opleiding te volgen en werkervaring op te doen. Belangstellenden met een bijstandsuitkering kunnen zich aanmelden bij hun consulent of casemanager. Anderen kunnen terecht bij Mw. N. Vijgeboom van het CWI. Zij is te bereiken onder telefoonnummer 071-750 3830.


* Stichting ActiVite is per 1-1-2008 ontstaan uit een fusie van Thuiszorg Groot Rijnland, Woonzorgcentra LAS en Zorgkompas.

Nadere informatie:
Floor van Deursen, bureau Communicatie, tel. (071) 516 5138

Gemeente Leiden
Stadhuisplein 1
071 516 5052