Gemeente Gulpen-Wittem

BESLUITENLIJST

Voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 januari 2008

PORTEFEUILLE BURGEMEESTER VAN DEN TILLAAR

Volg- Afzender Onderwerp Afdoening nr.

1. Interne Dienstver- Concept besluitenlijst college- Conform vastgesteld met dien lening/secretariaa vergadering 18 december verstande dat bij besluit nr. t. 2007. 809 onder nr. 2 tussen de woorden middels RVS- noppen het woord "kleine" wordt ingevoegd.
2. NV Vrijetijds- Klachtenprocedure Wolfs. Ter kennisname. centrum Gulpen.

3. Interne Verbonden Partijen: Licom NV Ter kennisname. Dienstverlening en Werkvoorzieningschap.
4. Beleid en Rokersruimte. Het college besluit in principe Projecten akkoord te gaan voor plaatsing van een cabine geschikt voor vier personen, doch acht de hal bij de achteringang niet de juiste plaats en vraagt daarvoor naar een alternatief om te zien.
5. Publieksdiensten Handhavingsbeleid 2008-2011. Het college besluit het hand- havingsbeleidsplan 2008- 2011 ter vaststelling aan de gemeente-raad voor te leggen. Naar aanleiding van het voorstel vraagt het college wel naar de financiële dekking van de kosten van inhuur van administratief juridische ondersteuning.
6. Publieksdiensten Advies betreffende aanwijzing Het college besluit aan de woning en bedrijfsruimten raad voor te stellen om de gelegen aan de Sint minister van OC&W c.q. de Agathastraat 1 te Eys tot Rijksdienst voor Archeologie, beschermd rijksmonument. Cultuurland-schap en Monumenten negatief te adviseren met betrekking tot de aanwijzing van de woning en de bedrijfsruimten gelegen aan de Sint Agathastraat 1 te Eys, e.e.a. conform voorgelegd ge-corrigeerd en aangevuld concept raadsvoorstel en concept raads-besluit. Wethouder Bormans neemt niet deel aan beraadslaging en besluitvorming.

PORTEFEUILLE UITNODIGINGEN
Volg- Afzender Onderwerp Afdoening nr.
Galerie de auw Opening winter-expositie op Wethouder Verhoeven. sjoekelaatfabriek zondag 6 januari 2008 om 14.00 uur.
Horeca Jaarlijkse bestuurdersdag Wethouders Leurs en Nederland tijdens BBB in het Mecc te Verhoeven. Maastricht op woensdag 24 Datum navragen woensdag januari 2008. 23 of donderdag 24 januari.

Ernst & Young Lunchbijeenkomst Wethouder Verhoeven "Digitalisering
informatiestromen gemeenten" van 12 tot 14.00 uur op 30 jan. te Arnhem, 31 jan. te
Eindhoven, 5 febr. te
Groningen, 6 febr. te
Amsterdam en 7 febr. te Den Haag.
IZA Receptie ter gelegenheid Ter kennisname. afscheid van de heer T. Smeets op donderdag 24 januari 2008 van 16.00 tot 18.30 uur in Kasteel Limbricht te Limbricht.
Economisch Bijeenkomst "Verwachtingen Ter kennisname. Instituut voor bouwproductie 2008-2013, Bouwnijverheid Woningproductie na 2009" op dinsdag 15 januari 2008 in het RAI Congrescentrum te
Amsterdam van 13.00 tot 16.15 uur.
Architectuur Lokale debatten op 7 febr. te Ter kennisname. Lokaal Zoetermeer, 13 febr. te Roelofarendsveen, 21 febr. te Amstelveen, 28 febr. te Utrecht, 6 mrt. te Sliedrecht en landelijk symposium op 20 maart te Woerden.
Universiteit Viering van de 32ste Dies Ter kennisname. Maastricht Natalis op vrijdag 11 januari 2008.
AKD Prinsen Van Gemeentedag "Actuele wet- en Ter kennisname. Wijmen regelgeving voor gemeenten in de praktijk" op 7 febr. in Rotterdam of 12 febr. in Eindhoven.
COC Limburg Nieuwjaarsborrel in COC Café Ter kennisname. Rosé, Bogaardenstraat 43 te Maastricht op zondag 13 januari 2008 vanaf 17.00 uur.

PORTEFEUILLE UITNODIGINGEN
Volg- Afzender Onderwerp Afdoening nr.
CV De Puime, Receptie op zondag 6 januari Burgemeester, wethouders Wijlre 2008 van 13.11 tot 17.11 uur in Verhoeven, Leurs en het Wielderhoes te Wijlre. Bormans Maastricht Nieuwjaarsbijeenkomst op Ter kennisname. Aachen Airport dinsdag 8 januari 2008 van 17.00 tot 20.00 uur in het Asta Cultuurcentrum, Markt 6a te Beek.
Stichting Grand Vooraankondiging avond voor Ter kennisname. Ballon relaties Limburgs Mooiste op maandagavond 21 januari 2008 in SuperLaTivo te Heerlen.
VNG International Nieuwjaarsbijeenkomst op Ter kennisname. vrijdag 18 januari 2008 van
16.30 tot 18.30 uur in Pulchri Studio, LangeVoorhout 15 te Den Haag.
CV De Receptie 44 jarig bestaan op Burgemeester van den Tillaar, Boemelaire zaterdag 19 januari 2008 van wethouders Verhoeven en Wahlwiller 19.11 tot 22.11 uur in de Leurs. gymzaal van de bassisschool, Oude Baan 36 te Wahlwiller. Stichting Nieuwjaarsbijeenkomst op 6 Ter kennisname. Stadspoort februari 2008 van 15.00 tot
17.00 uur in het gemeentehuis, Bergstraat 4 te Ede.
Provincie Limburg Informatiebijeenkomst over de College is verhinderd. processierups op 21 januari Gevraagd wordt van 2008 van 9.00 tot 16.30 uur in ambtelijke zijde deze het Gouvernement te bijeenkomst te laten bijwonen Maastricht.
Jeugdcarnavals- Jeugdprinsenproclamatie 2008 Wethouder Verhoeven. Vereniging de op zondag 6 januari 2008 vanaf Gaarekiekerkes 14.11 uur in de Timpaan te Gullepe Gulpen.

Volg- Afzender Onderwerp Afdoening nr.
7. Interne Vaststellen van de technische 1. Het college besluit tot vast- Dienstverlening uitvoeringsvoorschriften voor stellen van de technische uit- nummering. voeringsvoorschriften voor nummering Gulpen-Wittem 2007 (als bedoeld in artikel 7 van de "Verordening naamgeving en nummering (adressen) Gulpen-Wittem 2007) met intrekking van de technische uitvoeringsvoor- schriften nummering Gulpen- Wittem 1999 van 9 november

1999. 2. Het college vraagt of het vaststellen van deze technische uitvoeringsvoorschriften kan worden gemandateerd. 3. Het stuk is moeilijk vanwege de vele verwijzingen. 8. Beleid en Beantwoording artikel 37 RvO Het conceptantwoord in Projecten vragen. overleg met de portefeuillehouder aan te passen met name dient de laatste alinea te worden hergeformu-leerd, in het bijzonder de directe koppeling van het GVVP met de LUW (afhankelijkheid dient in elk geval te komen vervallen) 9. Beleid en Goedkeuring fusie Woonpunt Ter kennisname. Projecten en Stichting Woonbeheer
Geuldal,
10. Beleid en Aanvulling realisering Wordt aangehouden Projecten recreatieve voorzieningen 1. Het college vraagt meer herinrichting Mergelland Oost. duidelijkheid over de financiering. 2. Met betrekking tot de brug tussen Partij en Mechelen vraagt het college de seniorenvereniging schriftelijk te informeren.

PORTEFEUILLE WETHOUDER BORMANS
Volg- Afzender Onderwerp Afdoening nr.
11. Beleid en VORm-overeenkomst Eys Het college stemt in met het Projecten Zuid. sluiten van een overeenkomst `kwaliteitsverbetering landelijk gebied Limburg' met VOC en de provincie Limburg op grond van het bestemmingsplan Eys Zuid en stemt in met voorgelegd concept voor verdere afronding in overleg met betrokken partijen, waarbij het college uitdrukkelijk stelt dat de in het voorstel genoemde budgettaire neutraliteit voor de gemeente ook contractueel moet worden opgenomen.

PORTEFEUILLE WETHOUDER LEURS
Volg- Afzender Onderwerp Afdoening nr.
12. Oudervereniging Bijdrage in plaatsingskosten Het college besluit het RK basisschool A speeltoestel bij basisschool A verzoek van de gene Wienberg gene Wienberg te Mechelen. oudervereniging om in Mechelen. aanmerking te komen voor een bijdrage in de plaatsingskosten van een nieuw speeltoestel op de speelplaats van de basisschool af te wijzen. 13. Beleid en Reserveren diverse budgetten. Het college besluit akkoord te Projecten gaan met het reserveren van budgetten uit 2007 voor de volgende plannen:
1. 20.000,00 voor Project interactieve beleidsvorming jeugd;
2. 37.500,00 voor diverse speelplekken te realiseren in 2008. Met betrekking tot het BOS project vraagt het college de financiering daarvan te bezien over de planperiode van het project, te weten vier jaar.

PORTEFEUILLE WETHOUDER VERHOEVEN
Volg- Afzender Onderwerp Afdoening nr.
14 Beleid en Extra subsidie Project Wordt aangehouden. Voorstel Projecten Internetcafé. moet inhoudelijk worden voorbesproken met porte- feuillehouder (wethouder Leurs) 15 Interne Documentair Management Het college besluit het jaar Dienstverlening Systeem. 2008 te gebruiken om het DMS staps-gewijs organisatiebreed te imple- menteren volgens de voorge- legde tijdlijn.


---- --