Warchild


Proces Charles Taylor hervat
Het proces tegen ex-president Charles Taylor van Liberia is deze week, na een half jaar, hervat.
In juni begon in Den Haag het proces tegen ex-president Charles Taylor (59) van Liberia.
Taylor staat terecht voor zijn betrokkenheid bij de burgeroorlog in buurland Sierra Leone in de jaren `90. Hij wordt medeverantwoordelijk gehouden voor oorlogsmisdaden. Zo zou hij onder meer schuldig zijn aan moord, verkrachting, wapenhandel en het inzetten van kindsoldaten.

War Child helpt kinderen en jongeren, waaronder voormalig kindsoldaten in Sierra Leone door middel van een `Community Based' programma. Met behulp van creatieve, sportieve, culturele en sociale activiteiten zoals theater, evenementen en muziek, worden maatschappelijke onderwerpen en problemen aangekaart. Doel is een vreedzame omgeving te creëren waarin de rechten van het kind worden nageleefd.

Het proces tegen Charles Taylor heeft een half jaar stilgelegen omdat een nieuwe ploeg advocaten van de verdediging zich moest inwerken. Maandag werd het proces hervat. Het Speciaal Hof voor Sierra Leone (SCSL) heeft 144 getuigen in het proces wegens oorlogsmisdaden tegen ex-president Charles Taylor van Liberia. De eerste getuige die maandag werd opgeroepen is een deskundige inzake de handel met bloeddiamanten uit West-Afrika.