Gemeente Amsterdam


Persbericht

Datum 8 januari 2008

Kenmerk 003

Ereteken van Verdienste voor C. Heinemann

Op 5 januari jl. heeft de heer C. Heinemann het Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam gekregen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van de wethouder Sport van het stadsdeel Amsterdam-Noord, Chris de Wild Propitius.

Het Ereteken van Verdienste wordt gegeven aan diegenen die zich 25 jaar, onbetaald, op bestuursniveau hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling. De heer Heinemann, inmiddels 85 jaar, voldoet hier ruimschoots aan.

Zo is hij al vele decennia actief als sportvrijwilliger. Allereerst bij de voetbalvereniging KMVZ, van 1965 tot 1968 en in 1972 was hij hier lid van het dagelijks bestuur, en later bij Sportvereniging Kadoelen waar hij vele jaren wedstrijdsecretaris is geweest. Vanaf 1999 tot heden is hij adviseur van de verenigingen die inmiddels gefuseerd zijn.

Daarbij heeft hij zich ook nog geruime tijd als scheidrechter en commissielid ingezet bij de toenmalige Afdeling Amsterdam van de KNVB. Voor zijn grote inzet ontving hij van de KNVB in 1984 de Zilveren Speld en in 1992 de Gouden Speld.

"Mensen als de heer Heinemann hebben we nodig in de stad: Amsterdammers die zich belangeloos inzetten als vrijwilliger voor verenigingen. Zonder hen kunnen we niet", aldus wethouder Chris de Wild Propitius.

Pb-003