Unilever NV



2008 luidt officiële start van Unilever Benelux

07/01/2008 : Vandaag is Unilever Benelux van start gegaan, de nieuwe samenwerkingsvorm van de landenorganisaties van Unilever Belgium BVBA en Unilever Nederland B.V. Daarmee bedient Unilever Benelux nu zowel de Belgische, Nederlandse als Luxemburgse markt en is zij een van de eerste `Multi Country Organisations' binnen Unilever Europa. Met deze samenwerkingsvorm die landsgrenzen overschrijdt, wil Unilever haar groei versnellen, haar concurrentiekracht versterken en haar kostenniveau verlagen.

Eén samenwerkingsvorm voor landenorganisaties Unilever België en Unilever Nederland

De Unilever-functies in België en Nederland hebben vanaf heden een Benelux-verantwoordelijkheid. Dit betekent dat de nieuwe geïntegreerde afdelingen voor de drie landen zullen werken. Marketeers bijvoorbeeld, zullen hun merkenactiviteiten richten op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt samen, evenals alle andere functies. Enkel de retail-verkooporganisaties blijven lokaal om hun klanten direct en optimaal te bedienen. Unilever Benelux is gevestigd in België (Brussel) en Nederland (Rotterdam). De markt in Luxemburg wordt bediend vanuit België.

Harry Brouwer, Chairman Unilever Benelux: "De slagkracht van Unilever in de Benelux-landen neemt sterk toe. We kunnen de Unilever-merken nu vanuit één organisatie efficiënt ondersteunen en verder laten groeien. Dat maakt ons niet alleen een krachtige speler in de markt in de Benelux, het levert ook kostenbesparing op, belangrijk voor de verdere versnelling van de groei en de concurrentiepositie." Dominique Leroy, verantwoordelijk voor de Belgische verkooporganisatie en het Belgische deel van Unilever Benelux zegt: "De samenwerking met Unilever Nederland is zeer positief voor België. Het zal leiden tot nieuwe kansen voor onze merken en onze klanten. We gaan verder bouwen aan Unilever als sterke en groeiende partner in consumentenproducten. Ook zullen medewerkers nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden krijgen door het meer internationale karakter van de organisatie."

De samenstelling van de nieuwe directie van Unilever Benelux is als volgt:

Harry Brouwer: Chairman
Dominique Leroy: Vice President Customer Development & Country Lead Belgium
Neil Humphrey: Vice President Customer Development Nederland Gaby Vreeken: Vice President Foods and Ice Cream Frank Weijers: Vice President Home and Personal Care Hans Janssen: Vice President Finance
Lennard Boogaard: Vice President Human Resources Fokke van der Veer: Vice President Supply Chain Richard van der Eijk: Communications Director
Frank Huyghe: Managing Director Unilever Foodsolutions

Unilever in de Benelux

Bij de nieuwe Unilever Benelux-organisatie werken in totaal 1.200 mensen. In België en Nederland heeft Unilever in totaal 5.000 medewerkers. Dit is inclusief de medewerkers van de zeven fabrieken in beide landen, het wereldwijde hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam en Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV). Deze onderdelen behoren niet tot Unilever Benelux. De markt in Luxemburg wordt vanuit België bediend. Unilever heeft in de Benelux een sterke merkenportefeuille met bekende merken zoals Amora, Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry's, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, OLA, OMO, Rexona, Signal, Sun en Unox. Unilever Benelux heeft een gezamenlijke jaaromzet van EUR 1,9 miljard en is daarmee de grootste A-merkenfabrikant van consumentengoederen in de Benelux.

Unilever wereldwijd

Het is Unilevers missie vitaliteit toe te voegen aan het leven. Wij voorzien in de dagelijkse behoefte aan voeding, hygiëne en persoonlijke verzorging met merken die mensen helpen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen. Unilever is een van de grootste producenten van consumentengoederen met een hoge omloopsnelheid ter wereld met een sterke lokale verankering in meer dan 100 landen wereldwijd. Unilever is wereldwijd marktleider in veel van de categorieën waarin zij actief is.

Unilever had eind 2006 179.000 medewerkers in bijna 100 landen en behaalde in 2006 een jaaromzet van zo'n EUR 40 miljard. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.com, www.unilever.be en www.unilever.nl.