Time : 16:45:49
Date : 08 January 2008
Sender Name: Edialux nv

Edialux NV neemt de distributie van het PROTEX Home & Garden assortiment over

Op 1 januari 2008 heeft Edialux de distributie van het PROTEX kleinpak assortiment overgenomen. Als marktleider in bestrijdingsmiddelen voor de retail versterkt Edialux hierdoor zijn positie op dit segment van de Belgische bestrijdingsmiddelenmarkt.

Edialux werd opgericht in 1967 en evolueerde sindsdien van ongediertebestrijding naar de productie en distributie van biociden en gewasbeschermingsmiddelen . Het Vlaams bedrijf is momenteel in België actief op vier verschillende fronten :

* Productie én distributie van bestrijdingsmiddelen voor de particuliere markt

* Productie én distributie van bestrijdingsmiddelen voor professioneel gebruik : pest control en groene ruimten
* Export van eigen formuleringen naar zowel Europese als niet-Europese landen (Nieuw Zeeland, Saoudi Arabië, Marokko, .)
* Productie voor derden

Edialux heeft eigen distributieafdelingen voor de professionele biociden in Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Hierdoor heeft Edialux in Europa een toonaangevende marktpositie uitgebouwd. Edialux stelt in totaal 62 mensen te werk, verdeeld over haar vier vestigingen.

"Het aanbieden van een compleet productassortiment, duidelijke verpakkingen, technische en promotionele ondersteuning van de verkooppunten en een beredeneerde rayonindeling zijn troeven die de vakkennis en innovatie van Edialux onderstrepen. De exclusieve commercialisering van het bestaande PROTEX kleinpak assortiment zal met dezelfde zorgvuldigheid gebeuren" aldus Dhr. Maetens Eddy, Managing Director van Edialux. "De kwalitatieve producten van PROTEX lenen zich trouwens evengoed als onze eigen Edialux producten om de slogan 'doelgericht bestrijden' verder gestalte te geven."

"De strenger wordende wetgeving voor gewasbeschermingsmiddelen en biociden confronteert de sector trouwens met nieuwe uitdagingen. Vertrouwde producten verdwijnen, bij andere wijzigt het gebruik waardoor sommige middelen minder breed inzetbaar worden. Door het samengaan van het Edialux en Protex assortiment voor de particuliere tuinliefhebber staan we sterker dan ooit om deze uitdaging aan te gaan. Deze overname opent eveneens de weg naar nieuwe ontwikkelingen die zullen bijdragen tot milieuvriendelijkere producten. We gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet."

Contactgegevens :

Dhr. Maetens Eddy
e-mailema@edialux.be
websitewww.edialux.be
Rijksweg 28, B-2880 Bornem

Biociden zijn bestrijdingsmiddelen om schadelijke organismen te vernietigen in de onmiddellijke leefomgeving van mens en dier. Voorbeelden van biociden zijn huishoudmiddelen tegen insecten, muizen en rattengiften, houtbeschermingsmiddelen, ....

Gewasbeschermingsmiddelen zijn bestrijdingsmiddelen om planten of plantaardige producten te beschermen tegen alle schadelijke organismen, alsook middelen om ongewenste planten te doden. Voorbeelden van gewasbeschermingsmiddelen zijn onkruidverdelgers, bladluismiddelen, plantenziektemiddelen, ....