Internationale acquisitie door Stage Entertainment's ticketingbedrijf

08/01/2008 17:12



Joop van den Ende Theaterproducties



Eerste grote internationale acquisitie door Stage Entertainment's ticketingbedrijf

London/Amsterdam, 8 januari 2008

Stage Ticketing International heeft See Tickets gekocht van Andrew Lloyd Webber. See Tickets was eigendom van de Really Useful Group Ltd (RUG). Per 31 januari 2008 zal See Tickets deel uitmaken van Joop van den Ende's ticketingbedrijf. De overeenkomst geeft Stage Ticketing International een entree op de Engelse markt en biedt See Tickets anderzijds nieuwe mogelijkheden op het Europese continent. See Tickets heeft een lange termijn overeenkomst voor de levering van ticketingdiensten aan de theaters van de Really Useful Group in Londen.

Stage Ticketing International is een onafhankelijke onderneming binnen Joop van den Ende's theaterbedrijf Stage Entertainment dat zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft. De onderneming is ook gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Rusland, Spanje en de Verenigde Staten. De ticketingdivisie heeft circa 1.000 mensen in dienst. Met de overname van See Tickets verkoopt de onderneming ruim 40 miljoen tickets per jaar.

See Tickets is het op één na grootste ticketingbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Het verzorgt de kaartverkoop en dienstverlening voor cliënten als Really Useful Group en andere theatergezelschappen, vooraanstaande rock- en pop-promotors en tentoonstellingsorganisatoren.

Stage Ticketing International is één van de grootste ticketingbedrijven in Europa en wereldwijd. De ticketingactiviteiten omvatten Ticket Online Duitsland, Polen en Oostenrijk; TopTicketLine Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Rusland, de Belgische ticketingorganisatie sherpa.be en het verworven See Tickets.

Henk Kivits, CEO van Stage Entertainment: 'Deze acquisitie is een grote stap voor Stage Ticketing International. Wij versterken hiermee onze positie in de uitermate concurrerende ticketing en live entertainmentmarkt. Wij zijn ervan overtuigd dat onze cliënten en gebruikers zullen profiteren van de samenvoeging van de bestaande activiteiten. En het zal ons een groter aandeel verschaffen in de ticketingbusiness in Europa en het Verenigd Koninkrijk.'

Nick Blackburn, managing director van See Tickets: 'Wij zijn blij dat wij, na vijf jaar van sterke groei als onderdeel van RUG, nu onderdeel worden van een grote internationale ticketingorganisatie. Wij geloven dat deze overeenkomst het begin is van een nieuwe fase voor de onderneming waarin wij een verdere expansie kunnen bereiken met inzet van onze kennis, ervaring en investering in systemen. Wij kunnen onze cliënten en gebruikers blijvend verzekeren van een optimale service en zelfs nieuwe mogelijkheden creëren.'

ABN AMRO M? is als adviseur opgetreden voor Stage Ticketing International en zal de onderneming blijven adviseren in zijn groeistrategie, als onafhankelijke ticketingonderneming in samenwerking met partners en/of investeerders.





http://www.stage-entertainment.com