Ingezonden persbericht


Persbericht

Filosofie in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam.

In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) starten in januari 2008 diverse cursussen filosofie: de Filosofie Introductiecursus en de vervolgcursussen Filosofie 1 en Filosofie 2. Deze cursussen worden verzorgd door het Instituut voor Filosofie.

Filosofie: Een andere kijk op de werkelijkheid.

Filosofie komt voort uit verwondering, aldus de Griekse filosoof Plato. Filosofen stellen de meest uiteenlopende onderwerpen ter discussie. Hoe is de verhouding tussen lichaam en geest? Is waarheid altijd absoluut? Bestaat er zoiets als een vrije wil? Vragen die tot denken aanzetten, dààr draait het om in de Introductiecursus.

Bij de eerste vervolgcursus ligt de nadruk op de wijsgerige ethiek, dat deel van de filosofie dat zich bezighoudt met het morele goed en kwaad. Er wordt dieper ingegaan op het denken uit de oudheid, middeleeuwen en renaissance.

In de tweede vervolgcursus staat de moderne filosofie centraal. Kenmerkend voor deze periode is het rotsvaste vertrouwen in de rede en de verstandelijke vermogens van de menselijke geest. Wat dit betekent voor het individuele, sociale en politieke handelen wordt uitvoerig belicht.

De OBA ondersteunt deze cursus met haar uitgebreide collectie over filosofie. En dan wordt er niet alleen aan het boek gedacht, maar ook aan het zo populaire luisterboek, waarop veel hoorcolleges zijn uitgebracht of aan dvd's over dit onderwerp.

Meer informatie aanvragen of aanmelden kan via: www.wijsbegeerte.org / info@wijsbegeerte.org / 020-6337729.

einde persbericht

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht