Gemeente Amersfoort

Persbericht

nummer: 006

datum: 8 januari 2008

Jongerenpanel geeft gemeente advies

De gemeente Amersfoort is recentelijk gestart met een digitaal jongerenpanel. De mening van de jongeren uit dit panel wil de gemeente meenemen bij het maken van plannen, bijvoorbeeld op het gebied van sport- en uitgaansvoorzieningen. Amersfoortse jongeren van 10 tot en met 24 jaar kunnen zich via de gemeentelijke website aanmelden voor het panel. Ze kunnen dan meteen meedoen aan de online enquête over Amersfoort in 2030.

Het jongerenpanel bestaat nu al uit ruim 600 jongeren van 10 tot en met 24 jaar. Deze jongeren zijn op verschillende manieren hiervoor benaderd, onder meer via brieven, het online netwerk Hyves en scholen. De gemeente wil dat nog meer jongeren hun mening laten horen via het panel.

Jongeren die deelnemen aan het panel kunnen via het internet vragenlijsten invullen. Nu is er een vragenlijst over Amersfoort 2030 die nog tot maandag 21 januari ingevuld kan worden. Onder deelnemers aan dit onderzoek verloot de gemeente vijf iPods. Ook bij deelname aan andere onderzoeken kunnen jongeren prijzen winnen. Aanmelden voor het jongerenpanel kan via www.amersfoort.nl/jongerenpanel. Daar is ook meer informatie te vinden.

Digitale onderzoeken

De afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente neemt ook andere online enquêtes af om de mening van de volwassen inwoners te peilen. Zo'n 2.000 inwoners nemen deel aan dit zogenoemde Digipanel. De resultaten uit deze onderzoeken gebruikt de gemeente onder meer om beleidskeuzes te maken of om de dienstverlening verder te verbeteren.

Informatie: Daphne Boomsma, communicatieadviseur sector Dienstverlening, Informatie en Advies, telefoon 033 469 42 27, e-mail dg.boomsma@amersfoort.nl.


---- --