Persbericht

Den Haag, 8 januari 2008

Investering in modeketen Ter Stal afgerond

Ter Stal Familiemode neemt Philipoom Mode over

Halder meldt dat zijn investering in de Nederlandse modeketen Ter Stal, die in november werd aangekondigd, is goedgekeurd door de Nederlandse mededingingsautoriteiten en daarmee is afgerond. Halder een meerderheidsbelang in de onderneming. Vandaag breidt Ter Stal zijn winkelnetwerk al uit met de overname van Philipoom Mode, een Nederlandse keten met 21 modewinkels.

Ter Stal (www.terstal.nl), met hoofdkantoor in Almelo, is een modeketen die modieuze en betaalbare private-labelkleding voor de hele familie aanbiedt. In de regio Oost-, Midden-, Zuid- en Noord-Nederland behoort Ter Stal tot de grootste spelers.

Het management van Ter Stal heeft de ambitie om het winkelnetwerk in Nederland verder uit te breiden. Dat wordt vandaag reeds onderstreept met de overname van Philipoom Mode (www.philipoom.nl), een Nederlandse keten met 21 modewinkels in en rond Utrecht. Na de
overname telt de Ter Stal groep ruim 170 winkels. Het bedrijf verstevigt hiermee zijn positie als een van de grotere modeketens van Nederland.

De nieuwe combinatie telt 525 (FTE) medewerkers en verwacht in het lopende boekjaar een geconsolideerde omzet van 58 miljoen te realiseren.

Er zullen geen verdere financiële details bekend worden gemaakt.

Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,5 miljard euro onder beheer. Halder richt zich in Nederland en Duitsland op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie. De totale omvang van een transactie kan oplopen tot 125 miljoen. Halder participeert in Nederland naast Ter Stal onder meer in ANP (persagentschap), De Groot International (groothandel in groenten & fruit), Low Land Fashion (groothandel in private label kleding), Operator Groep Delft (OGD) (ICT services), BMC Groep (adviesbureau voor de publieke sector), Prolyte (fabrikant van mobiele aluminium trussen en takelsystemen) en Numac (industrieel servicebedrijf).

Voor meer informatie over Halder kunt u contact opnemen met: Halder Invest B.V.
Dennis Plomp (senior investment manager)
Tel: 070 3618 618
E-mail: plomp@halder.nl

HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V. LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616 WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL


---- --