Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ondernemerschap bevordert sociale en economische integratie van allochtonen (08/01/08)

Pilootprojecten moeten de basis leggen voor een structureel beleid inzake allochtoon ondernemerschap. Vlaams volksvertegenwoordiger Gino De Craemer meent dat ondernemerschap een belangrijke factor kan zijn voor een snelle inburgering van nieuwe inwoners in onze samenleving en vroeg minister van ondernemen Ceysens naar de resultaten van de oproep allochtoon ondernemerschap die eind maart 2007 werd gelanceerd.

Van de 29 projecten die werden ingediend, zijn er 9 weerhouden voor steun. In totaal werd ruim 1,5 miljoen euro toegekend. De projecten hebben tot doel allochtone ondernemers de nodige competities inzake ondernemerschap aan te leren en informeren en begeleiden hen bij het opstarten van een eigen zaak. Daarnaast wil men het imago van ondernemerschap verbeteren en de ondernemingszin bij allochtonen stimuleren.

Volgens de minister kunnen de projecten na een positieve evaluatie op structurele basis worden verdergezet en zullen de resultaten gebruikt worden voor de ontwikkeling van het beleid. Gino De Craemer begrijpt dat men de resultaten van de pilootprojecten voorlopig afwacht maar stelt dat deze uiteindelijk ook effectief tot een concreet beleid zullen moeten leiden. Hij belooft het dossier dan ook nauwgezet te volgen in de commissie.

Auteur:
Vlaams parlementslid
Gino De Craemer

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be