Amsterdam Oud Zuid


Werkzaamheden Jacob Obrechtstraat

Stadsdeel Oud-Zuid en Waternet zijn maandag 7 januari gestart met de herinrichting van de Jacob Obrechtstraat, tussen De Lairessestraat en Frans van Mierisstraat. Het stadsdeel vervangt het asfalt door klinkers, versmalt de rijweg én vervangt de fietsenrekken door zogenoemde `nietjes'. Waternet vernieuwt riolering en waterleiding, en vervangt de verkeersregelinstallatie. Het werk gebeurt in fases en duurt ongeveer tien maanden.

De werkzaamheden starten tussen De Lairessestraat en Nicolaas Maesstraat. Het stadsdeel streeft ernaar dit gedeelte vóór de bouwvakantie 2008 klaar te hebben. Daarna volgt het deel tussen de Nicolaas Maesstraat en Frans van Mierisstraat. Over de startdatum in dit deel van de straat zal het stadsdeel de bewoners nog informeren.

Riolering

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt fiets- en autoverkeer omgeleid. Via bebording rijdt het doorgaande verkeer vanaf de J.M. Coenenstraat naar De Lairessestraat via de Apollolaan / Breitnerstraat. In omgekeerde richting rijdt het verkeer via de Banstraat. Tijdens het werk vervalt een aantal parkeerplaatsen, zodat we u vragen een plek in omliggende straten te zoeken. Fietsenrekken komen tijdelijk op een andere plek in de straat. De woningen en winkels in de Jacob Obrechtstraat blijven bereikbaar via loopschotten. Ook voor nood- en hulpdiensten is het werkgebied te bereiken.

Huisvuil

Bewoners kunnen het huisvuil aanbieden op de met borden aangegeven locaties buiten de bouwhekken. Dit zijn de hoek Nicolaes Maessstraat/J. Obrechtstraat en de hoek J. Obrechtstraat/De Lairessestraat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 17.00 uur. Eventuele geluidsoverlast wordt tot een minimum beperkt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u bellen met de heer De Boer, projecttoezichthouder, via telefoon 020 678 1678.